Wilhelm Pieplows Årstidernas fiskrätt

 

MARS 2014 |
  Wilhelm Pieplow

2010 valdes Wilhelm tillsammans med sin fru Marie in till “I Främsta Rummet – Besökslivs Hall of Fame” och året därpå fick de Gastronomiska akademiens guldmedalj för sina insatser i svensk restaurangkultur. Här visar Wilhelm hur man lagar en riktig klassiker som varit med på Årstiderna (till och från) sedan 80-talet. Och om du varit flitig besökare, har du säkert ätit den mer än en gång.

Ingredienser:

  • 300 g renskuren lax
  • 300 g hälleflundra
  • 80 g smör
  • 2½ dl grädde
  • 2½ dl crème fraîche
  • 6 cl äppelcidervinäger
  • 1 stor morot
  • 1 stor rödlök

Så här gör du:

  1. Koka ihop smör, grädde och crème fraîche.
  2. Skär fisken i 1,5 cm stora bitar.
  3. Skala morot och lök och strimla moroten som tagliatelle med hjälp av en potatisskalare. Skiva löken 3 mm tjockt.
  4. Lägg fisk och grönsaker i såsen och låt koka försiktigt i 4-5 minuter.
  5. Smaksätt med vinäger, salt och peppar och gärna lite cayennepeppar.
  6. Servera med kokt potatis.
Strimla löken och hyvla moroten, sen är grönsakerna klara för pannan.
Smält smör, grädde och crème fraîche bildar basen för såsen och ska bara puttra ihop.
Fisk och grönsaker ska kokas i såsen och en skvätt vinäger hjälper upp syran.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-