Joakim Nilssons Dressed lobster

 

NOVEMBER 2016 |
  Joakim Nilsson

Amerikansk hummer har en mörk historia av att konserveras och säljas som lågprismat på burk, men här i Europa har vi alltid gillat att äta den färsk. Joakim Nilsson, krögare på Malmös populära fiskrestaurang Johan P, visar han hur man enkelt höjer upplevelsen med färsk hummer genom att dressa upp den.

Ingredienser:

  • 2 st humrar kokta
  • 2 msk tärnad mango
  • 2 msk tärnad avokado
  • 2 msk tärnad gurka
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 2 msk tärnad tomat
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 cl cognac
  • ett par stänk tabasco
  • 2 dl strimlad isbergssallad

Så här gör du:

  1. Klyv humrarna på längden och plocka ut köttet, inklusive klon. Spara skalen.
  2. Skär ner köttet i grova bitar och blanda med samtliga ingredienser utom isbergssalladen i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg den strimlade isbergssalladen i botten på skalen och toppa med majonnäsblandningen. Garnera med citron.
  4. Servera med rostat surdegsbröd.
Klyv hummern på mitten. Börja med huvudet och fortsätt sen med kroppen från andra hållet.
Rensa ur skalen.
Blanda nerskuren hummer med grönsaker och majonnäsen.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-