Joakim Nilssons Julsill på 5 minuter

 

DECEMBER 2017 |
  Joakim Nilsson

Krögaren på en av Malmös mest populära fiskrestauranger visar hur du enkelt kan göra egna sillinläggningar med nya fräscha smaker till julbordet där hemma. Börja med klargravad sill och smaksätt den med till exempel gurka och forellrom. Här är Jockes tre nya favoritvarianter för i år.

Ingredienser:

Äpple, curry och ingefärasill

  • 2 hg klargravad sill (grova bitar)
  • 1 äpple skalat och tärnat
  • 2 msk finhackad syltad ingefära (gari)
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl crème fraîche

Apelsin och kanelmarinerad sill

  • 2 hg matjessill (skuren i halv cm skivor)
  • 1 apelsin, zest, saft och filéer
  • 1 krm mortlad kryddnejlika
  • 1 kanelstång

Klargravad sill med inlagd gurka och forellrom

  • 2 hg klargravad sill (skuren i bitar)
  • 1 dl tärnad gurka 1×1 cm
  • 2 tsk ättika
  • 2 tsk socker
  • 1 msk hackad dill
  • 50 gr forellrom
  • 1 citron, zest och saft

Så här gör du:

  1. Blanda ingredienserna i en bunke.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt stå i kyl ett dygn före servering.
Använd kanterna på gurkan som är grön och fast och inte vattnig.
Zestjärn underlättar för att riva skalet, men rivjärn funkar med.
Skala apelsinen och skär ut filéerna av fruktköttet.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-