Joakim Nilssons Krabbsallad med aioli

SEPTEMBER 2013 |
 Joakim Nilsson

Vi välkomnar en ny återkommande sida i Galore. I tider då det mest skrivs om olika dieter och bantningstips vill vi gå mot strömmen. Den goda smaken är för oss överordnad allt annat när det gäller mat. Några av regionens bästa kockar tar sig tid för att visa hur man enkelt kan tillaga riktigt god mat hemma. Först ut är Joakim Nilsson, delägare och köksmästare på fiskrestaurangen Johan P. Vi besökte honom i ett av hans restaurangkök när han svängde ihop en krabbsallad med aioli. Den måste du prova att laga hemma! Enkelt, billigt och riktigt gott.

Ingredienser:

  • 100 gr krabbkött
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 1 persiljerot
  • tabasco
  • 1 tsk dill
  • 3 dl kräftbuljong
  • 1 tsk majonnäs

Så här gör du:

  1. Koka rotfrukterna i buljongen till de blir mosiga.
  2. Låt rotfrukterna svalna och finhacka dom.
  3. Blanda med krabbkött (ca två klor), majonnäs och dill.
  4. Använd en rund, rostfri form för att forma blandningen till en rund fin puck.
  5. Servera med utspritsade små kulor aioli och sallad som på bilden
Joakim knäcker krabbklorna med knivens rygg.
Rotfrukter ock lök till tartaren får koka i kräftbuljong för att förstärka smaken av skaldjur.
Aiolin spritsas ut i små kulor på tallriken.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-