Wilhelm Pieplows Lammnjure med vit sparris och nypotatis i dijoncreme

 

MAJ 2016 |
  Wilhelm Pieplow

2010 valdes Wilhelm tillsammans med sin fru Marie in till “I Främsta Rummet – Besökslivs Hall of Fame” och året därpå fick de Gastronomiska akademiens guldmedalj för sina insatser i svensk restaurangkultur. Nu har Wilhelm sålt sina restauranger (Årstiderna m.fl.), men gör fortfarande recept åt oss. Här besöker han Bistro Royal på Centralen för att visa oss hur man tillagar lammnjure på franskt vis.

Ingredienser:

  • 700 gr lammnjure
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,3 kg nypotatis
  • lite mjöl
  • salt & peppar
  • dillvippa

Så här gör du:

  1. Lägg lammnjure i vatten eller mjölk i en timme. Dela dem på längden.
  2. Skala sparrisen och kok den i saltat vatten i 7 minuter.
  3. Koka den tvättade nypotatisen i 8 min.
  4. Koka även upp crème fraîche, grädde och dijonsenap. Blanda i potatisen som ska vara ångande och torra.
  5. Mjöla och stek njuren i smör cirka 2 minuter på varje sida.
Dela lammnjuren på längden.
Skala sparrisen med en riktig sparriskniv för stilpoäng, annars med en potatisskalare.
Vänd njuren i mjöl innan stekning i smör.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-