Joakim Nilssons Persiljegratinerade ostron

 

APRIL 2014 |
  Joakim Nilsson

Johan P har blivit lite av en institution i Malmö och det är ingen slump att vi vänder oss till Joakim Nilsson, delägare och köksmästare, för att få ett skaldjursrecept att laga hemma. Denna gången blir det gratinerade ostron som kan ätas som förrätt eller huvudrätt, beroende på hur många man äter.

Ingredienser:

  • 12 ostron
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vitt vin
  • 2 msk hackad persilja
  • Zest och saft från 1 citron

Så här gör du:

  1. Blanda alla ingredienser utom ostronen i en kastrull. Reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.
  2. Öppna ostronen. Häll “spadet” från ostronen i kastrullen.
  3. Sätt ostronen på grovsalt. Fördela såsen ovanpå varje ostron.
  4. Gratinera i ugn, 225 grader ca 5 min eller tills de fått färg.
Lägg ostronen i en handduk när de ska öppnas, så slipper du riva dig på skalet.
Placera ostronen på en saltbädd så de ligger still. Sen är det bara att klicka på såsen.
Gratineras i ugnen tills de får en gyllenbrun färg.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-