Linda Perssons Squashpasta med tomatsås & pumpaparmesan

 

JUNI 2016 |
  Linda Persson

Med rawfood menas i regel mat som aldrig upphettas till mer än 42 grader. Detta för att bevara allt nyttigt i råvarorna. Linda driver Raw Food House i Malmö och har jobbat med rawfood långt innan hon öppnade eget. Hon håller även föreläsningar och workshops i ämnet.

Ingredienser:

Pasta

  • 2 små squash eller 3 morötter

Tomatsås

  • 6 torkade aprikoser
  • 5 tomater
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 stjälkselleri
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk tamari
  • 1 msk kokospalmsocker (kan uteslutas)
  • 2 msk gojibär

Pumpa-parmesan

  • 2 dl pumpafrön
  • ½ tsk salt
  • 1 vitlök
  • 1 tsk näringsjäst

Så här gör du:

  1. Pasta: Använd en “spiralizer” för att göra spaghetti av grönsakerna. Eller en potatisskalare/mandolin för bandspaghetti.
  2. Tomatsås: Blötlägg aprikoserna 30 min. Lägg allt i en blender och mixa till en slät sås.
  3. Pumpa-parmesan: Lägg allt i en blender och mixa till ett fint mjöl att strö över din pasta.
Spiralizers finns även i enklare modeller för någon hundralapp i köksbutiker. Annars funkar mandolinen bra.
Mixa alla ingredienser till en slät tomatsås.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-