Joakim Nilssons Vit sparris med ingefära, forellrom och grillad lax

APRIL 2019 |
Joakim Nilsson

Krögaren på Johan P, en av Malmös mest populära fiskrestauranger, visar hur en förrätt på vit sparris med forellrom också går att komplettera med en bit lax för att bli en huvudrätt. Två recept i ett, liksom.

Ingredienser:

  • 4 laxfjärilar a 160 gram
  • 8 vita sparrisar
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 8 skivor gurka (längden)
  • 1 hg forellrom
  • 4 st citronklyftor

Så här gör du:

  1. Hyvla en gurka på längden och snurra ihop remsorna.
  2. Skala och dela sparrisen på mitten och lägg i en kastrull.
  3. Tillsätt citronsaft, smör, hackad ingefära och vattnet.
  4. Koka med lock på tills vattnet kokar bort och det börjar fräsa. (Om man vill kan man flambera sparrisen med lite Pernod.)
  5. Doppa gurkremsorna i smöret i pannan och rulla ihop dem igen.
  6. Grilla laxen och servera med gurka, forellrom och citron.
Skala och koka sparrisen så den blir mjuk.
Doppa gurkremsorna i smöret och rulla ihop dem.
FOTO Daniel Askolin

Fler recept

september 2019
mars 2019
Marie Skogström
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-