Daniel Lindgrens Wallenbergare

APRIL 2016 |
Daniel Lindgren

Innan Daniel kom hem, har han jobbat i Portugal, Frankrike och England. Efter sex år som köksmästare på Atmosfär, är han nu köksmästare på The More Bistro och en av grundarna till Malmö Cooking-nätverket.

Ingredienser:

  • 400 gr dubbelmalen kalvfärs
  • 400 gr vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 14 gr salt
  • Nymalen peppar
  • Riven muskotnöt
  • Ströbröd
  • 100 gr smör
  • Gröna ärtor
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • Rårörda lingon
  • Potatispuré

Så här gör du:

  1. Blanda färs, gulor samt kryddor i blandmaskin med vinge på hög hastighet.
  2. Montera ner grädden i en tunn stråle under konstant vispning, smeten ska emulgera.
  3. Låt smeten vila i kyl så att den sätter sig ordentligt.
  4. Forma till lagom stora biffar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten. Vänd biffarna i ströbröd.
  5. Stek i matolja till gyllenbruna och baka till en kärntemperatur av 65 grader i 150 grader varm ugn.
  6. Under tiden bryner man smöret genom att koka det i en vid kastrull under omrörning, när det börjar bli brynta partiklar i smöret och det har en nötig arom avstannar man processen genom att snabbt sänka kastrullen i lite kallt vatten (detta för att inte bränna smöret).
  7. Stek upp ärtorna i lite brynt smör tillsammans med den finhackade schalottenlöken, smaka av med salt och peppar.
  8. Servera Wallenbergaren med potatispure, rårörda lingon, gröna ärtor samt det brynta smöret.
FOTO Daniel Askolin

Fler recept

mars 2019
Marie Skogström
mars 2019
Sophie Carlsson
november 2018
Alexander Sjögren
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-