Karim Khouanis Anklever med syltade rödbetor och rostade nötter
SEPTEMBER 2015 |
Karim Khouani
Karim Khouani är född och uppvuxen i Marseille och har jobbat på inte mindre än sex Guide Michelinrestauranger. Och även några år för Gordon Ramsey. Nu driver han Ambiance à Vindåkra som nyligen blev en av tre restauranger i Malmö som fick varsin Michelinstjärna.
Ingredienser:
200 g färsk anklever
120 g färska rödbetor
80 g torkat bröd
1 msk havssalt
8 rostade hasselnötter
8 penséer
4 msk vitt vin
40 g socker
4 msk vit vinäger
4 msk rödbetssaft
Så här gör du:
Blanda rödbetssaft, socker, vitt vin och vinäger. Värm i en kastrull, men koka ej.
Skiva rödbetan i 3mm skivor.
Lägg rödbetsskivorna i marinaden och låt dra.
Kör bröd, rostade nötter och havssalt i en mixer tills allt får en finkornig känsla.
Lägg anklevern i ett hett stekjärn och stek tills den får en gyllene yta, vänd och stek i tre minuter.
Nu kan du börja anrätta. Först bröd- och nötsmulorna, sen anklevern och slutligen rödbetorna över hela anklevern. Dekorera med blomblad från penséer och blad från amaranth. Häll på några stänk av rödbetsmarinaden på tallriken.
Bryn anklevern och placera på en bädd av krossade nötter.