Karim Khouanis Anklever med syltade rödbetor och rostade nötter

SEPTEMBER 2015 |
  Karim Khouani

Karim Khouani är född och uppvuxen i Marseille och har jobbat på inte mindre än sex Guide Michelinrestauranger. Och även några år för Gordon Ramsey. Nu driver han Ambiance à Vindåkra som nyligen blev en av tre restauranger i Malmö som fick varsin Michelinstjärna.

Ingredienser:

  • 200 g färsk anklever
  • 120 g färska rödbetor
  • 80 g torkat bröd
  • 1 msk havssalt
  • 8 rostade hasselnötter
  • 8 penséer
  • 4 msk vitt vin
  • 40 g socker
  • 4 msk vit vinäger
  • 4 msk rödbetssaft

Så här gör du:

  1. Blanda rödbetssaft, socker, vitt vin och vinäger. Värm i en kastrull, men koka ej.
  2. Skiva rödbetan i 3mm skivor.
  3. Lägg rödbetsskivorna i marinaden och låt dra.
  4. Kör bröd, rostade nötter och havssalt i en mixer tills allt får en finkornig känsla.
  5. Lägg anklevern i ett hett stekjärn och stek tills den får en gyllene yta, vänd och stek i tre minuter.
  6. Nu kan du börja anrätta. Först bröd- och nötsmulorna, sen anklevern och slutligen rödbetorna över hela anklevern. Dekorera med blomblad från penséer och blad från amaranth. Häll på några stänk av rödbetsmarinaden på tallriken.
Bryn anklevern och placera på en bädd av krossade nötter.
Täck anklevern med tunna skivor syltad rödbeta.
Dekorera med amaranth och kronblad från penséer.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-