Det är hela tolv år sedan som den första Dubbel Dubbel öppnade. Först kom restaurangen på Kastellgatan i Linné, som var tidigt ute med dumplings och andra asiatiska rätter. Och snart ynglade stället av sig i både Göteborg och Skåne.
Sedan i våras har Dubbel Dubbel på Kastellgatan dock varit stängd.
– Vi var tvungna att renovera och skaffa bättre ventilation. Det blev en chans att göra om och hitta på någonting nytt. Så nu satsar vi på Bar Lyllo istället, säger delägaren Blenda-Lars Olsson, som även är involverad i den populära baren Folk.
Men än så länge är han något hemlighetsfull. Bar Lyllo kommer nämligen inte att öppnas förrän efter årsskiftet.
– Vi har två kockar som ska kombinera det franska och asiatiska köket med smaker från hela världen. Här ska man kunna äta sent på kvällen, köket stänger inte före klockan 23, och som gäst kan man sitta i köket eller i ett chambre séparée. Bar Lyllo ska vara ett livsnjutarparadis, berättar Blenda-Lars Olsson.
Det är hela tolv år sedan som den första Dubbel Dubbel öppnade. Först kom restaurangen på Kastellgatan i Linné, som var tidigt ute med dumplings och andra asiatiska rätter. Och snart ynglade stället av sig i både Göteborg och Skåne.
Sedan i våras har Dubbel Dubbel på Kastellgatan dock varit stängd.
– Vi var tvungna att renovera och skaffa bättre ventilation. Det blev en chans att göra om och hitta på någonting nytt. Så nu satsar vi på Bar Lyllo istället, säger delägaren Blenda-Lars Olsson, som även är involverad i den populära baren Folk.
Men än så länge är han något hemlighetsfull. Bar Lyllo kommer nämligen inte att öppnas förrän efter årsskiftet.
– Vi har två kockar som ska kombinera det franska och asiatiska köket med smaker från hela världen. Här ska man kunna äta sent på kvällen, köket stänger inte före klockan 23, och som gäst kan man sitta i köket eller i ett chambre séparée. Bar Lyllo ska vara ett livsnjutarparadis, berättar Blenda-Lars Olsson.
Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.
Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.
Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö