Nära Esplanaden, på ett hörn i ett område med många landmärken, ligger ölbaren Black Swan. Baren öppnade för snart 10 år sedan men känns som den alltid legat här. Det finns inte många vattenhål av kvalitet i området så Black Swan är ett välkommet inslag. Utbudet är varierat och även om du hittar en och annan DIPA på menyn så är det ingen Vesterbro-hipster som satt öllistan. Ett 15 tal öl på fat och över 100 på flaska och burk känns som en eftermiddag väl spenderad.
Borgergade 93
Nära Esplanaden, på ett hörn i ett område med många landmärken, ligger ölbaren Black Swan. Baren öppnade för snart 10 år sedan men känns som den alltid legat här. Det finns inte många vattenhål av kvalitet i området så Black Swan är ett välkommet inslag. Utbudet är varierat och även om du hittar en och annan DIPA på menyn så är det ingen Vesterbro-hipster som satt öllistan. Ett 15 tal öl på fat och över 100 på flaska och burk känns som en eftermiddag väl spenderad.
Borgergade 93
Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.
Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.
Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö