Chiminea är tillbaka

Top Shelf
Juli 2024
Chiminea är tillbaka

Fakta

Big Green Egg firar sin 50-årsdag med att återintroducera Chiminea. Inspirationen (och namnet) kommer från mexikanska lerugnar, vanliga i sydvästra USA. Till skillnad från deras grillar är Chiminea tänkt som en värmekälla för sena kvällar på uteplatsen. Tack vare huven på skorstenen kan man använda den även när det regnar.

Big Green Egg firar sin 50-årsdag med att återintroducera Chiminea. Inspirationen (och namnet) kommer från mexikanska lerugnar, vanliga i sydvästra USA. Till skillnad från deras grillar är Chiminea tänkt som en värmekälla för sena kvällar på uteplatsen. Tack vare huven på skorstenen kan man använda den även när det regnar.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/chiminea-ar-tillbaka

Fler artiklar

Läs
Tryffel
Mat & Dryck
December 2022

Tryffel

Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.

Tryffel
Mat & Dryck
December 2022

Tryffel

Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.

Tryffel
Mat & Dryck
December 2022

Tryffel

Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.

Tryffel
Mat & Dryck
December 2022

Tryffel

Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.

Läs
Boeuf Bourguignon på svensk oxkind
Mat & Dryck
December 2022

Boeuf Bourguignon på svensk oxkind

Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.

Boeuf Bourguignon på svensk oxkind
Mat & Dryck
December 2022

Boeuf Bourguignon på svensk oxkind

Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.

Boeuf Bourguignon på svensk oxkind
Mat & Dryck
December 2022

Boeuf Bourguignon på svensk oxkind

Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.

Boeuf Bourguignon på svensk oxkind
Mat & Dryck
December 2022

Boeuf Bourguignon på svensk oxkind

Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.

Läs
Kaviar
Mat & Dryck
December 2022

Kaviar

Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.

Kaviar
Mat & Dryck
December 2022

Kaviar

Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.

Kaviar
Mat & Dryck
December 2022

Kaviar

Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.

Kaviar
Mat & Dryck
December 2022

Kaviar

Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.

No items found.
No items found.