Planerna på den kommande restaurangen läckte ut i våras. Då bokade många människor bord på direkten, trots att de inte hade en aning om vare sig menyn eller ställets inriktning.
– Vi vill att Collage ska vara en mötesplats för alla generationer och ett brasserie 2.0 där Manhattan möter Paris mitt i centrala Göteborg, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen som tillsammans med Park Lane driver den nyöppnade satsningen.
Under de senaste 200 åren har fastigheten i hörnet av Kyrkogatan och Korsgatan hyst en cigarrfabrik, fungerat som vinlager och varit en glas- och porslinsbutik.
Nu väntar andra upplevelser via ett folkligt brasserie som utlovar drömska drinkar, magisk meny och sorl inpå småtimmarna. Utöver huvudrestaurangen har även baren Studion by Collage öppnats strax intill.
– På Collage serverar vi lunch, middag och cocktails i en miljö där fastighetens själ sitter kvar i väggarna som ett kollage av historier och minnen, menar Bengt Linde.
Planerna på den kommande restaurangen läckte ut i våras. Då bokade många människor bord på direkten, trots att de inte hade en aning om vare sig menyn eller ställets inriktning.
– Vi vill att Collage ska vara en mötesplats för alla generationer och ett brasserie 2.0 där Manhattan möter Paris mitt i centrala Göteborg, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen som tillsammans med Park Lane driver den nyöppnade satsningen.
Under de senaste 200 åren har fastigheten i hörnet av Kyrkogatan och Korsgatan hyst en cigarrfabrik, fungerat som vinlager och varit en glas- och porslinsbutik.
Nu väntar andra upplevelser via ett folkligt brasserie som utlovar drömska drinkar, magisk meny och sorl inpå småtimmarna. Utöver huvudrestaurangen har även baren Studion by Collage öppnats strax intill.
– På Collage serverar vi lunch, middag och cocktails i en miljö där fastighetens själ sitter kvar i väggarna som ett kollage av historier och minnen, menar Bengt Linde.
Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.
Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.
Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.
Sparbanken Skåne och Sveriges Lantbruksuniversitet ska grunda ett kunskapscentrum i Alnarp. Tillsammans satsar de 50 miljoner kronor under fem år för att driva forskning som kan leda till en mer hållbar matproduktion. – Framtiden kommer att ställa nya krav på interaktionen mellan akademi och näringsliv. Som bank befinner vi oss mitt i det samhällsekonomiska kretsloppet och det är avgörande att också vi är engagerade i utvecklingen, säger Helen Göransson, bankchef på Sparbanken Skåne. Planen är att verksamheten ska vara i full gång inför våren.
Sparbanken Skåne och Sveriges Lantbruksuniversitet ska grunda ett kunskapscentrum i Alnarp. Tillsammans satsar de 50 miljoner kronor under fem år för att driva forskning som kan leda till en mer hållbar matproduktion. – Framtiden kommer att ställa nya krav på interaktionen mellan akademi och näringsliv. Som bank befinner vi oss mitt i det samhällsekonomiska kretsloppet och det är avgörande att också vi är engagerade i utvecklingen, säger Helen Göransson, bankchef på Sparbanken Skåne. Planen är att verksamheten ska vara i full gång inför våren.
Sparbanken Skåne och Sveriges Lantbruksuniversitet ska grunda ett kunskapscentrum i Alnarp. Tillsammans satsar de 50 miljoner kronor under fem år för att driva forskning som kan leda till en mer hållbar matproduktion. – Framtiden kommer att ställa nya krav på interaktionen mellan akademi och näringsliv. Som bank befinner vi oss mitt i det samhällsekonomiska kretsloppet och det är avgörande att också vi är engagerade i utvecklingen, säger Helen Göransson, bankchef på Sparbanken Skåne. Planen är att verksamheten ska vara i full gång inför våren.
Som ytterligare ett steg i Malmö stads pågående omvandling av stadionområdet har nu planerna för en ny multisportbyggnad längs med John Ericssons väg klarnat. Byggnaden som planeras kommer att innehålla bland annat en fullstor fotbollsplan, en baskethall, träningslokaler, gym, konceptboende, undervisningslokaler för gymnasieskola med idrottsinriktning samt kontorsutrymmen. Bruttoytan blir cirka 30 000 kvadratmeter Den nya multisportbyggnaden beräknas stå färdig under 2027.
Som ytterligare ett steg i Malmö stads pågående omvandling av stadionområdet har nu planerna för en ny multisportbyggnad längs med John Ericssons väg klarnat. Byggnaden som planeras kommer att innehålla bland annat en fullstor fotbollsplan, en baskethall, träningslokaler, gym, konceptboende, undervisningslokaler för gymnasieskola med idrottsinriktning samt kontorsutrymmen. Bruttoytan blir cirka 30 000 kvadratmeter Den nya multisportbyggnaden beräknas stå färdig under 2027.
Som ytterligare ett steg i Malmö stads pågående omvandling av stadionområdet har nu planerna för en ny multisportbyggnad längs med John Ericssons väg klarnat. Byggnaden som planeras kommer att innehålla bland annat en fullstor fotbollsplan, en baskethall, träningslokaler, gym, konceptboende, undervisningslokaler för gymnasieskola med idrottsinriktning samt kontorsutrymmen. Bruttoytan blir cirka 30 000 kvadratmeter Den nya multisportbyggnaden beräknas stå färdig under 2027.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö