Dansk krögarprofil öppnar krog vid Turning torso

Nyöppnat
Juni 2024
Dansk krögarprofil öppnar krog vid Turning torso

Fakta

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
 Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
 Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
 – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.

Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
 – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
 En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
 – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
 På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
 – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
 Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
 Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
 – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.

Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
 – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
 En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
 – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
 På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
 – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/dansk-krogarprofil-oppnar-krog-vid-turning-torso

Fler artiklar

Läs
Jul och firande
Visste du att
Jul/Nyår 2022

Jul och firande

Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.

Jul och firande
Visste du att
Jul/Nyår 2022

Jul och firande

Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.

Jul och firande
Visste du att
Jul/Nyår 2022

Jul och firande

Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.

Jul och firande
Visste du att
Jul/Nyår 2022

Jul och firande

Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.

Läs
Flygplats inspirerad av fåglar
Top Shelf
Juli 2024

Flygplats inspirerad av fåglar

När Lishui (tidigare Chuchow) i Kina får en flygplats senare i år kommer den vara ritad som en fågel, med terminalen under dess skyddande vingar. Den 24 meter höga ”fågeln” som täcker terminalens 12 000 kvm är ritad av MAD och kommer ha kapacitet för en miljon resenärer per år.

Flygplats inspirerad av fåglar
Top Shelf
Juli 2024

Flygplats inspirerad av fåglar

När Lishui (tidigare Chuchow) i Kina får en flygplats senare i år kommer den vara ritad som en fågel, med terminalen under dess skyddande vingar. Den 24 meter höga ”fågeln” som täcker terminalens 12 000 kvm är ritad av MAD och kommer ha kapacitet för en miljon resenärer per år.

Flygplats inspirerad av fåglar
Top Shelf
Juli 2024

Flygplats inspirerad av fåglar

När Lishui (tidigare Chuchow) i Kina får en flygplats senare i år kommer den vara ritad som en fågel, med terminalen under dess skyddande vingar. Den 24 meter höga ”fågeln” som täcker terminalens 12 000 kvm är ritad av MAD och kommer ha kapacitet för en miljon resenärer per år.

Flygplats inspirerad av fåglar
Top Shelf
Juli 2024

Flygplats inspirerad av fåglar

När Lishui (tidigare Chuchow) i Kina får en flygplats senare i år kommer den vara ritad som en fågel, med terminalen under dess skyddande vingar. Den 24 meter höga ”fågeln” som täcker terminalens 12 000 kvm är ritad av MAD och kommer ha kapacitet för en miljon resenärer per år.

Läs
Jakten på smakminnet
Mat & Dryck
Mars 2024

Jakten på smakminnet

Inför julen när jag var barn var julgodistillverkning en viktig aktivitet för att komma i rätt stämning. Det skulle kokas knäck, byggas pepparkakshus och rullas egna mozartkulor. Allt var kladdigt och det som ännu inte hade blivit det, skulle snart bli det av nyfikna barnfingrar. En av mina absoluta favoriter att tillverka var marsipanfigurer. Det var grisar, granar och avancerade snögubbar som, när tålamodet tröt, endast blev kulor av olika storlek. Där olikfärgade överblivna marsipanrester tryckts ihop, och rullats till en någorlunda jämn boll. I min familj var det endast jag, som av någon märklig anledning, uppskattade att äta dessa smått osmakligt fula marsipanfigurer, vilket resulterade i ett gediget lager som skulle förvaras på lämplig plats.

Jakten på smakminnet
Mat & Dryck
Mars 2024

Jakten på smakminnet

Inför julen när jag var barn var julgodistillverkning en viktig aktivitet för att komma i rätt stämning. Det skulle kokas knäck, byggas pepparkakshus och rullas egna mozartkulor. Allt var kladdigt och det som ännu inte hade blivit det, skulle snart bli det av nyfikna barnfingrar. En av mina absoluta favoriter att tillverka var marsipanfigurer. Det var grisar, granar och avancerade snögubbar som, när tålamodet tröt, endast blev kulor av olika storlek. Där olikfärgade överblivna marsipanrester tryckts ihop, och rullats till en någorlunda jämn boll. I min familj var det endast jag, som av någon märklig anledning, uppskattade att äta dessa smått osmakligt fula marsipanfigurer, vilket resulterade i ett gediget lager som skulle förvaras på lämplig plats.

Jakten på smakminnet
Mat & Dryck
Mars 2024

Jakten på smakminnet

Inför julen när jag var barn var julgodistillverkning en viktig aktivitet för att komma i rätt stämning. Det skulle kokas knäck, byggas pepparkakshus och rullas egna mozartkulor. Allt var kladdigt och det som ännu inte hade blivit det, skulle snart bli det av nyfikna barnfingrar. En av mina absoluta favoriter att tillverka var marsipanfigurer. Det var grisar, granar och avancerade snögubbar som, när tålamodet tröt, endast blev kulor av olika storlek. Där olikfärgade överblivna marsipanrester tryckts ihop, och rullats till en någorlunda jämn boll. I min familj var det endast jag, som av någon märklig anledning, uppskattade att äta dessa smått osmakligt fula marsipanfigurer, vilket resulterade i ett gediget lager som skulle förvaras på lämplig plats.

Jakten på smakminnet
Mat & Dryck
Mars 2024

Jakten på smakminnet

Inför julen när jag var barn var julgodistillverkning en viktig aktivitet för att komma i rätt stämning. Det skulle kokas knäck, byggas pepparkakshus och rullas egna mozartkulor. Allt var kladdigt och det som ännu inte hade blivit det, skulle snart bli det av nyfikna barnfingrar. En av mina absoluta favoriter att tillverka var marsipanfigurer. Det var grisar, granar och avancerade snögubbar som, när tålamodet tröt, endast blev kulor av olika storlek. Där olikfärgade överblivna marsipanrester tryckts ihop, och rullats till en någorlunda jämn boll. I min familj var det endast jag, som av någon märklig anledning, uppskattade att äta dessa smått osmakligt fula marsipanfigurer, vilket resulterade i ett gediget lager som skulle förvaras på lämplig plats.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.