Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
En plats för upplevelser. I de väl tilltagna lokalerna på Skeppsbron ska flera olika verksamheter samsas. Bar Nomi serverar cocktails, vin och sake, restaurangen Révolte ämnar ha en ny gästkock varje månad medan Aji blandar rätter från Japan, Peru och Brasilien. Samtidigt står AjiMart för snabbare mat medan konstgalleriet Résistance ska fungera som en plattform för lokala och internationella kreatörer. Verksamheterna går under samlingsnamnet Nomi och finns i anslutning till det klassiska Merkurhuset. Bakom satsningen står kvartetten Peter Tong, Stina Avila Danielsson, Marcelo Rizzo Prux och Pearly Teo.
En plats för upplevelser. I de väl tilltagna lokalerna på Skeppsbron ska flera olika verksamheter samsas. Bar Nomi serverar cocktails, vin och sake, restaurangen Révolte ämnar ha en ny gästkock varje månad medan Aji blandar rätter från Japan, Peru och Brasilien. Samtidigt står AjiMart för snabbare mat medan konstgalleriet Résistance ska fungera som en plattform för lokala och internationella kreatörer. Verksamheterna går under samlingsnamnet Nomi och finns i anslutning till det klassiska Merkurhuset. Bakom satsningen står kvartetten Peter Tong, Stina Avila Danielsson, Marcelo Rizzo Prux och Pearly Teo.
En plats för upplevelser. I de väl tilltagna lokalerna på Skeppsbron ska flera olika verksamheter samsas. Bar Nomi serverar cocktails, vin och sake, restaurangen Révolte ämnar ha en ny gästkock varje månad medan Aji blandar rätter från Japan, Peru och Brasilien. Samtidigt står AjiMart för snabbare mat medan konstgalleriet Résistance ska fungera som en plattform för lokala och internationella kreatörer. Verksamheterna går under samlingsnamnet Nomi och finns i anslutning till det klassiska Merkurhuset. Bakom satsningen står kvartetten Peter Tong, Stina Avila Danielsson, Marcelo Rizzo Prux och Pearly Teo.
Sportbilstillverkaren Koenigsegg, med bas i Ängelholm, har tagit in en investering på cirka en halv miljard kronor och får därmed en ny delägare. Den New York-baserade fonden Chieftain Capital Management har investerat 50 miljoner euro i samband med en nyemission, vilket ger fonden en ägarandel på under 10 procent. Grundaren Christian von Koenigsegg säger samtidigt att företaget fortsatt behåller majoritetsägandet. – Tillsammans siktar vi på att ta Koenigsegg till nya höjder, samtidigt som vi fortsätter att vårda vår familjekultur.
Sportbilstillverkaren Koenigsegg, med bas i Ängelholm, har tagit in en investering på cirka en halv miljard kronor och får därmed en ny delägare. Den New York-baserade fonden Chieftain Capital Management har investerat 50 miljoner euro i samband med en nyemission, vilket ger fonden en ägarandel på under 10 procent. Grundaren Christian von Koenigsegg säger samtidigt att företaget fortsatt behåller majoritetsägandet. – Tillsammans siktar vi på att ta Koenigsegg till nya höjder, samtidigt som vi fortsätter att vårda vår familjekultur.
Sportbilstillverkaren Koenigsegg, med bas i Ängelholm, har tagit in en investering på cirka en halv miljard kronor och får därmed en ny delägare. Den New York-baserade fonden Chieftain Capital Management har investerat 50 miljoner euro i samband med en nyemission, vilket ger fonden en ägarandel på under 10 procent. Grundaren Christian von Koenigsegg säger samtidigt att företaget fortsatt behåller majoritetsägandet. – Tillsammans siktar vi på att ta Koenigsegg till nya höjder, samtidigt som vi fortsätter att vårda vår familjekultur.
Aurens är den typ av deli och vinbar som man själv önskar att man kunde pensionera sig i. Det bästa av två världar. En deli med fantastisk mat och en vinlista du inte väntar dig från en deli. Baren drivs av ett passionerat par och miljön är så nära ett vardagsrum du kan komma. Bästa tiden att besöka? När du inte vill bjuda hem men ändå vill känna dig hemma.
Aurens är den typ av deli och vinbar som man själv önskar att man kunde pensionera sig i. Det bästa av två världar. En deli med fantastisk mat och en vinlista du inte väntar dig från en deli. Baren drivs av ett passionerat par och miljön är så nära ett vardagsrum du kan komma. Bästa tiden att besöka? När du inte vill bjuda hem men ändå vill känna dig hemma.
Aurens är den typ av deli och vinbar som man själv önskar att man kunde pensionera sig i. Det bästa av två världar. En deli med fantastisk mat och en vinlista du inte väntar dig från en deli. Baren drivs av ett passionerat par och miljön är så nära ett vardagsrum du kan komma. Bästa tiden att besöka? När du inte vill bjuda hem men ändå vill känna dig hemma.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö