Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.
Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.
Havsabborre (Dicentrarchus labrax) är en fisk som kan leva både i saltvatten och bräckt vatten. Den kan bli upp till en meter lång och väga 10 kg. Den har två ryggfenor, varav den främre har kraftiga taggar likt sina abborrsläktingar. Beståndet av arten är listat som livskraftig av IUCN och den odlas också i flera länder runt medelhavet.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö