Från kafé och foodtruck till en matlucka i Majorna. Men det stannar inte där! I fjol öppnade Hasselssons macklucka i Stora saluhallen och nyligen invigdes ännu en vid Skanstorget. Dessa får i april sällskap av en ny restaurang innanför Vallgraven.
– Det ska bli fantastisk roligt att öppna på Drottninggatan. Det känns som ett naturligt steg att ta, tiden är mogen och vi ser verkligen fram emot att få presentera ett Hasselsson ”tvåpunktnoll”, säger delägaren Oliver Bull.
Restaurangen kommer att ha en matprofil som är snarlik syskonet i Majorna. Signaturrätten fish and chips får sällskap av moules frites, räkmackor och annat från havet, allt tillagat i Hasselssons snabbmatsanda.
– Man kan förvänta sig ett bekant Hasselsson om man varit hos oss innan. En del oföränderligt, en del nytt. Kvalitet är viktig men samtidigt arbetar vi med att inte ta oss själva alltför seriöst. Vi älskar att samla mycket människor på stimmiga platser och erbjuda god mat åt folket, så det är precis vad som väntar på Drottninggatan, säger Oliver.
Från kafé och foodtruck till en matlucka i Majorna. Men det stannar inte där! I fjol öppnade Hasselssons macklucka i Stora saluhallen och nyligen invigdes ännu en vid Skanstorget. Dessa får i april sällskap av en ny restaurang innanför Vallgraven.
– Det ska bli fantastisk roligt att öppna på Drottninggatan. Det känns som ett naturligt steg att ta, tiden är mogen och vi ser verkligen fram emot att få presentera ett Hasselsson ”tvåpunktnoll”, säger delägaren Oliver Bull.
Restaurangen kommer att ha en matprofil som är snarlik syskonet i Majorna. Signaturrätten fish and chips får sällskap av moules frites, räkmackor och annat från havet, allt tillagat i Hasselssons snabbmatsanda.
– Man kan förvänta sig ett bekant Hasselsson om man varit hos oss innan. En del oföränderligt, en del nytt. Kvalitet är viktig men samtidigt arbetar vi med att inte ta oss själva alltför seriöst. Vi älskar att samla mycket människor på stimmiga platser och erbjuda god mat åt folket, så det är precis vad som väntar på Drottninggatan, säger Oliver.
Synact Pharma i Lund har tagit in 49 miljoner kronor genom riktade nyemissioner. Bland annat har den befintliga ägaren Thomas Ringberg skjutit till kapital till bioteknikföretaget, som fokuserar på behandling av inflammatoriska sjukdomar. Dessutom har Sanos Group gått in som ny aktieägare. – Sanos är en strategisk investerare som har uttryckt stöd för våra långsiktiga planer för att vidare utveckla vår pipeline av läkemedelskandidater, säger Synacts vd Jeppe Øvlesen.
Synact Pharma i Lund har tagit in 49 miljoner kronor genom riktade nyemissioner. Bland annat har den befintliga ägaren Thomas Ringberg skjutit till kapital till bioteknikföretaget, som fokuserar på behandling av inflammatoriska sjukdomar. Dessutom har Sanos Group gått in som ny aktieägare. – Sanos är en strategisk investerare som har uttryckt stöd för våra långsiktiga planer för att vidare utveckla vår pipeline av läkemedelskandidater, säger Synacts vd Jeppe Øvlesen.
Synact Pharma i Lund har tagit in 49 miljoner kronor genom riktade nyemissioner. Bland annat har den befintliga ägaren Thomas Ringberg skjutit till kapital till bioteknikföretaget, som fokuserar på behandling av inflammatoriska sjukdomar. Dessutom har Sanos Group gått in som ny aktieägare. – Sanos är en strategisk investerare som har uttryckt stöd för våra långsiktiga planer för att vidare utveckla vår pipeline av läkemedelskandidater, säger Synacts vd Jeppe Øvlesen.
Paddy’s satsar på Lilla torg i vår – och öppnar Lilla Vinbaren på Skomakaregatan. Lokalen har tidigare varit såväl ostbutik som huserat Sushi Yama. – Det är gott med vin och detta blir ett bra komplement till våra övriga verksamheter, säger krögarprofilen Paul Nielsen som sedan tidigare driver Paddy’s och Paddy’s Vin- och ginbar på Kalendegatan. På menyn blir det pinchos, charktallrik, ostar och annan lätt mat, berättar Nielsen. Förhoppningen är att öppna i maj med omkring trettio sittplatser inomhus samt uteservering.
Paddy’s satsar på Lilla torg i vår – och öppnar Lilla Vinbaren på Skomakaregatan. Lokalen har tidigare varit såväl ostbutik som huserat Sushi Yama. – Det är gott med vin och detta blir ett bra komplement till våra övriga verksamheter, säger krögarprofilen Paul Nielsen som sedan tidigare driver Paddy’s och Paddy’s Vin- och ginbar på Kalendegatan. På menyn blir det pinchos, charktallrik, ostar och annan lätt mat, berättar Nielsen. Förhoppningen är att öppna i maj med omkring trettio sittplatser inomhus samt uteservering.
Paddy’s satsar på Lilla torg i vår – och öppnar Lilla Vinbaren på Skomakaregatan. Lokalen har tidigare varit såväl ostbutik som huserat Sushi Yama. – Det är gott med vin och detta blir ett bra komplement till våra övriga verksamheter, säger krögarprofilen Paul Nielsen som sedan tidigare driver Paddy’s och Paddy’s Vin- och ginbar på Kalendegatan. På menyn blir det pinchos, charktallrik, ostar och annan lätt mat, berättar Nielsen. Förhoppningen är att öppna i maj med omkring trettio sittplatser inomhus samt uteservering.
Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.
Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.
Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö