Göteborgs Fiskauktion är Sveriges största fiskauktion, där hummerpremiären tillhör en av årets höjdpunkter.
– Det blir ju liksom lite förväntansfullt och ett vuxet barnkalas, säger auktionsförrättaren Lars Erlandsson till GP om det stora intresset för budgivningen.
Kilopriset för årets första hummer landade på 44.000 kronor, klart högre än fjolårets 7.000 kronor. Patrick Norén var den lyckliga att ropa in årets första humrar, som såldes av Göran Upper från Lysekil. Precis som tidigare går en del av summan till Sjöräddningen.
Göteborgs Fiskauktion är Sveriges största fiskauktion, där hummerpremiären tillhör en av årets höjdpunkter.
– Det blir ju liksom lite förväntansfullt och ett vuxet barnkalas, säger auktionsförrättaren Lars Erlandsson till GP om det stora intresset för budgivningen.
Kilopriset för årets första hummer landade på 44.000 kronor, klart högre än fjolårets 7.000 kronor. Patrick Norén var den lyckliga att ropa in årets första humrar, som såldes av Göran Upper från Lysekil. Precis som tidigare går en del av summan till Sjöräddningen.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Den svenska fondförvaltaren Niam har förvärvat den danska fastighetsförvaltaren Futurum med 25 anställda. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform Nordhusene. Målet är att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. – Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning, säger Erik Rydström, fondchef på Niam.
Den svenska fondförvaltaren Niam har förvärvat den danska fastighetsförvaltaren Futurum med 25 anställda. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform Nordhusene. Målet är att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. – Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning, säger Erik Rydström, fondchef på Niam.
Den svenska fondförvaltaren Niam har förvärvat den danska fastighetsförvaltaren Futurum med 25 anställda. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform Nordhusene. Målet är att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. – Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning, säger Erik Rydström, fondchef på Niam.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö