Karljohanssvamp eller stensopp (Boletus edulis) är en ätlig svamp som förekommer i både löv- och barrskog. Den förekommer talrikt särskilt efter varma somrar och är en god matsvamp, som med fördel kan torkas på grund sin starka smak och arom.
Svampar bildar vid sidan om djur, växter och protister ett eget rike bland eukaryoter. Riket omfattar ungefär 150 000 beskrivna arter; det faktiska antalet arter uppskattas till mellan 1,5 miljoner och 6 miljoner.
Svampar är bra kostfiberkällor. De innehåller 1,5–6 gram olösliga fibrer per 100 gram. Soltorkad svamp innehåller mycket D-vitaminer, då de absorberar solens strålar vid torkningen.
Karljohanssvamp eller stensopp (Boletus edulis) är en ätlig svamp som förekommer i både löv- och barrskog. Den förekommer talrikt särskilt efter varma somrar och är en god matsvamp, som med fördel kan torkas på grund sin starka smak och arom.
Svampar bildar vid sidan om djur, växter och protister ett eget rike bland eukaryoter. Riket omfattar ungefär 150 000 beskrivna arter; det faktiska antalet arter uppskattas till mellan 1,5 miljoner och 6 miljoner.
Svampar är bra kostfiberkällor. De innehåller 1,5–6 gram olösliga fibrer per 100 gram. Soltorkad svamp innehåller mycket D-vitaminer, då de absorberar solens strålar vid torkningen.
Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.
Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.
Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.
Den mörkgröna kaprisen är knoppar from kaprisbusken som plockas omogna, och därefter läggs in tillsammans med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff.
Den mörkgröna kaprisen är knoppar from kaprisbusken som plockas omogna, och därefter läggs in tillsammans med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff.
Den mörkgröna kaprisen är knoppar from kaprisbusken som plockas omogna, och därefter läggs in tillsammans med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff.
Liebherr tillverkar vitvaror och vinkylar, men även en cigarr”kyl”. Humidoren ZKes 453 förvara dina älsklingar mellan 16 och 20° celcius och 68% till 75% luftfuktighet. Kostar strax under trettio tusen på elgiganten.
Liebherr tillverkar vitvaror och vinkylar, men även en cigarr”kyl”. Humidoren ZKes 453 förvara dina älsklingar mellan 16 och 20° celcius och 68% till 75% luftfuktighet. Kostar strax under trettio tusen på elgiganten.
Liebherr tillverkar vitvaror och vinkylar, men även en cigarr”kyl”. Humidoren ZKes 453 förvara dina älsklingar mellan 16 och 20° celcius och 68% till 75% luftfuktighet. Kostar strax under trettio tusen på elgiganten.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö