Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler.
Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet.
– Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved.
Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård.
– På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.
Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.
Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.
Nu är det 10 år sedan Gretro startade sin första butik i Malmö. Med passion för återanvändning säljer de möbler, prylar och miljövänliga färgprodukter. Nu har Gretro flyttat från Roslins väg till större lokaler på Västra Rönneholmsvägen 42, och har därmed fått större butiksyta, lager, verkstad med renovering och målarrum för workshops. – Vi brinner för att ta vara på saker och använda dem igen och igen. Därför erbjuder vi också kurser i renovering och målning. Den nya butikslokalen har stora utrymmen för ändamålet, säger Gretros vd och ägare Pia Jansäter.
Nu är det 10 år sedan Gretro startade sin första butik i Malmö. Med passion för återanvändning säljer de möbler, prylar och miljövänliga färgprodukter. Nu har Gretro flyttat från Roslins väg till större lokaler på Västra Rönneholmsvägen 42, och har därmed fått större butiksyta, lager, verkstad med renovering och målarrum för workshops. – Vi brinner för att ta vara på saker och använda dem igen och igen. Därför erbjuder vi också kurser i renovering och målning. Den nya butikslokalen har stora utrymmen för ändamålet, säger Gretros vd och ägare Pia Jansäter.
Nu är det 10 år sedan Gretro startade sin första butik i Malmö. Med passion för återanvändning säljer de möbler, prylar och miljövänliga färgprodukter. Nu har Gretro flyttat från Roslins väg till större lokaler på Västra Rönneholmsvägen 42, och har därmed fått större butiksyta, lager, verkstad med renovering och målarrum för workshops. – Vi brinner för att ta vara på saker och använda dem igen och igen. Därför erbjuder vi också kurser i renovering och målning. Den nya butikslokalen har stora utrymmen för ändamålet, säger Gretros vd och ägare Pia Jansäter.
Camping Bar startade i Oslo och finns även i Århus och Köpenhamn i Danmark. Nu har den första svenska Camping öppnat på Stortorget i centrala Malmö där konceptet går ut på att kombinera minigolf och karaoke. – Malmö är känt för att vara en levande och diversifierad stad med en befolkning som uppskattar sociala event och underhållning. Genom att kombinera minigolf och karaoke skapar vi unik form av underhållning och breddar stadens utbud. På Camping Malmö kan våra gäster äta, dricka, sjunga och spela minigolf, säger Helena Small, produktionsledare för Malmö Camping.
Camping Bar startade i Oslo och finns även i Århus och Köpenhamn i Danmark. Nu har den första svenska Camping öppnat på Stortorget i centrala Malmö där konceptet går ut på att kombinera minigolf och karaoke. – Malmö är känt för att vara en levande och diversifierad stad med en befolkning som uppskattar sociala event och underhållning. Genom att kombinera minigolf och karaoke skapar vi unik form av underhållning och breddar stadens utbud. På Camping Malmö kan våra gäster äta, dricka, sjunga och spela minigolf, säger Helena Small, produktionsledare för Malmö Camping.
Camping Bar startade i Oslo och finns även i Århus och Köpenhamn i Danmark. Nu har den första svenska Camping öppnat på Stortorget i centrala Malmö där konceptet går ut på att kombinera minigolf och karaoke. – Malmö är känt för att vara en levande och diversifierad stad med en befolkning som uppskattar sociala event och underhållning. Genom att kombinera minigolf och karaoke skapar vi unik form av underhållning och breddar stadens utbud. På Camping Malmö kan våra gäster äta, dricka, sjunga och spela minigolf, säger Helena Small, produktionsledare för Malmö Camping.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö