La Fonderie blir andra krog i Varvsstaden

Nyöppnat
April 2024
La Fonderie blir andra krog i Varvsstaden

Fakta

– Jag föll pladask för läget och utsikten över Malmös skyline. Bassängen framför oss kommer bli Malmös nya häng med badbart vatten och nya gångbroar.
 Det säger Stellan Colt, som i början av juni blir andra krögare efter Restaurang Aster att öppna i Varvsstaden i Malmö. Restaurangen ”La Fonderie” öppnar i den prisbelönta byggnaden Gjuteriet – och ”gjuteri” är just vad det franska namnet betyder.
 Krögaren Stellan Colt driver i dag bland annat Bjerred Station i Bjärred. I Kockums gamla gjuteri vill han jobba med skånska råvaror och skapa en restaurang i Malmö där atmosfären är rofylld och dit man välkomnas att sitta länge.
 Byggnaden Gjuteriet vann i oktober förra året Malmö stads stadsbyggnadspris. Förutom kontorslokaler till hyresgästen Oatly, har byggnaden även en restauranglokal på cirka 250 kvadratmeter. Här kommer ”La Fonderie” att kunna ta emot cirka 75 sittande gäster inne och cirka 50 gäster på uteserveringen.
 – Vi kommer erbjuda klassiskt franskt vilket vi tycker saknas i Malmös krogutbud. Lunch, AW, middag och cocktails, säger Colt.

– Jag föll pladask för läget och utsikten över Malmös skyline. Bassängen framför oss kommer bli Malmös nya häng med badbart vatten och nya gångbroar.
 Det säger Stellan Colt, som i början av juni blir andra krögare efter Restaurang Aster att öppna i Varvsstaden i Malmö. Restaurangen ”La Fonderie” öppnar i den prisbelönta byggnaden Gjuteriet – och ”gjuteri” är just vad det franska namnet betyder.
 Krögaren Stellan Colt driver i dag bland annat Bjerred Station i Bjärred. I Kockums gamla gjuteri vill han jobba med skånska råvaror och skapa en restaurang i Malmö där atmosfären är rofylld och dit man välkomnas att sitta länge.
 Byggnaden Gjuteriet vann i oktober förra året Malmö stads stadsbyggnadspris. Förutom kontorslokaler till hyresgästen Oatly, har byggnaden även en restauranglokal på cirka 250 kvadratmeter. Här kommer ”La Fonderie” att kunna ta emot cirka 75 sittande gäster inne och cirka 50 gäster på uteserveringen.
 – Vi kommer erbjuda klassiskt franskt vilket vi tycker saknas i Malmös krogutbud. Lunch, AW, middag och cocktails, säger Colt.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/la-fonderie-blir-andra-krog-i-varvsstaden

Fler artiklar

Läs
Det sista filtret du behöver
Mat & Dryck
April 2023

Det sista filtret du behöver

Med ett kaffefilter i 23-karat guld behöver man aldrig få slut på filterpapper igen. Guldet suger heller inte upp några aromatiska oljor som finns i kaffet, utan släpper igenom maximalt med smak. Återanvänds i alla oändlighet och kostar runt 400 spänn.

Det sista filtret du behöver
Mat & Dryck
April 2023

Det sista filtret du behöver

Med ett kaffefilter i 23-karat guld behöver man aldrig få slut på filterpapper igen. Guldet suger heller inte upp några aromatiska oljor som finns i kaffet, utan släpper igenom maximalt med smak. Återanvänds i alla oändlighet och kostar runt 400 spänn.

Det sista filtret du behöver
Mat & Dryck
April 2023

Det sista filtret du behöver

Med ett kaffefilter i 23-karat guld behöver man aldrig få slut på filterpapper igen. Guldet suger heller inte upp några aromatiska oljor som finns i kaffet, utan släpper igenom maximalt med smak. Återanvänds i alla oändlighet och kostar runt 400 spänn.

Det sista filtret du behöver
Mat & Dryck
April 2023

Det sista filtret du behöver

Med ett kaffefilter i 23-karat guld behöver man aldrig få slut på filterpapper igen. Guldet suger heller inte upp några aromatiska oljor som finns i kaffet, utan släpper igenom maximalt med smak. Återanvänds i alla oändlighet och kostar runt 400 spänn.

Läs
Smakupplevelse till den som har allt
Mat & Dryck
April 2023

Smakupplevelse till den som har allt

Chokladaskar i alla ära, men vill man överraska kanske Brook37s presentask the Ambrosia Collection är vägen. För snudd på tusenlappen får man 4 olika te-upplevelser, till exempel Chocolate Hangover med smak av choklad och ingefära som ska vara bra att starta dagen med, oavsett vad du gjorde igår.

Smakupplevelse till den som har allt
Mat & Dryck
April 2023

Smakupplevelse till den som har allt

Chokladaskar i alla ära, men vill man överraska kanske Brook37s presentask the Ambrosia Collection är vägen. För snudd på tusenlappen får man 4 olika te-upplevelser, till exempel Chocolate Hangover med smak av choklad och ingefära som ska vara bra att starta dagen med, oavsett vad du gjorde igår.

Smakupplevelse till den som har allt
Mat & Dryck
April 2023

Smakupplevelse till den som har allt

Chokladaskar i alla ära, men vill man överraska kanske Brook37s presentask the Ambrosia Collection är vägen. För snudd på tusenlappen får man 4 olika te-upplevelser, till exempel Chocolate Hangover med smak av choklad och ingefära som ska vara bra att starta dagen med, oavsett vad du gjorde igår.

Smakupplevelse till den som har allt
Mat & Dryck
April 2023

Smakupplevelse till den som har allt

Chokladaskar i alla ära, men vill man överraska kanske Brook37s presentask the Ambrosia Collection är vägen. För snudd på tusenlappen får man 4 olika te-upplevelser, till exempel Chocolate Hangover med smak av choklad och ingefära som ska vara bra att starta dagen med, oavsett vad du gjorde igår.

Läs
Surare än surströmming
Mat & Dryck
Maj 2023

Surare än surströmming

Om du älskar surströmming kan isländska Hákarl vara det ultimata styrketestet. Grönlandshajen (Håkäring) lever i iskalla vatten och har giftitig trimetylaminoxid i köttet som gör den farlig att äta om man inte fermenterar och torkar den. Den färdiga fisken äts i tärningar med tandpetare.

Surare än surströmming
Mat & Dryck
Maj 2023

Surare än surströmming

Om du älskar surströmming kan isländska Hákarl vara det ultimata styrketestet. Grönlandshajen (Håkäring) lever i iskalla vatten och har giftitig trimetylaminoxid i köttet som gör den farlig att äta om man inte fermenterar och torkar den. Den färdiga fisken äts i tärningar med tandpetare.

Surare än surströmming
Mat & Dryck
Maj 2023

Surare än surströmming

Om du älskar surströmming kan isländska Hákarl vara det ultimata styrketestet. Grönlandshajen (Håkäring) lever i iskalla vatten och har giftitig trimetylaminoxid i köttet som gör den farlig att äta om man inte fermenterar och torkar den. Den färdiga fisken äts i tärningar med tandpetare.

Surare än surströmming
Mat & Dryck
Maj 2023

Surare än surströmming

Om du älskar surströmming kan isländska Hákarl vara det ultimata styrketestet. Grönlandshajen (Håkäring) lever i iskalla vatten och har giftitig trimetylaminoxid i köttet som gör den farlig att äta om man inte fermenterar och torkar den. Den färdiga fisken äts i tärningar med tandpetare.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.