– Jag föll pladask för läget och utsikten över Malmös skyline. Bassängen framför oss kommer bli Malmös nya häng med badbart vatten och nya gångbroar.
Det säger Stellan Colt, som i början av juni blir andra krögare efter Restaurang Aster att öppna i Varvsstaden i Malmö. Restaurangen ”La Fonderie” öppnar i den prisbelönta byggnaden Gjuteriet – och ”gjuteri” är just vad det franska namnet betyder.
Krögaren Stellan Colt driver i dag bland annat Bjerred Station i Bjärred. I Kockums gamla gjuteri vill han jobba med skånska råvaror och skapa en restaurang i Malmö där atmosfären är rofylld och dit man välkomnas att sitta länge.
Byggnaden Gjuteriet vann i oktober förra året Malmö stads stadsbyggnadspris. Förutom kontorslokaler till hyresgästen Oatly, har byggnaden även en restauranglokal på cirka 250 kvadratmeter. Här kommer ”La Fonderie” att kunna ta emot cirka 75 sittande gäster inne och cirka 50 gäster på uteserveringen.
– Vi kommer erbjuda klassiskt franskt vilket vi tycker saknas i Malmös krogutbud. Lunch, AW, middag och cocktails, säger Colt.
– Jag föll pladask för läget och utsikten över Malmös skyline. Bassängen framför oss kommer bli Malmös nya häng med badbart vatten och nya gångbroar.
Det säger Stellan Colt, som i början av juni blir andra krögare efter Restaurang Aster att öppna i Varvsstaden i Malmö. Restaurangen ”La Fonderie” öppnar i den prisbelönta byggnaden Gjuteriet – och ”gjuteri” är just vad det franska namnet betyder.
Krögaren Stellan Colt driver i dag bland annat Bjerred Station i Bjärred. I Kockums gamla gjuteri vill han jobba med skånska råvaror och skapa en restaurang i Malmö där atmosfären är rofylld och dit man välkomnas att sitta länge.
Byggnaden Gjuteriet vann i oktober förra året Malmö stads stadsbyggnadspris. Förutom kontorslokaler till hyresgästen Oatly, har byggnaden även en restauranglokal på cirka 250 kvadratmeter. Här kommer ”La Fonderie” att kunna ta emot cirka 75 sittande gäster inne och cirka 50 gäster på uteserveringen.
– Vi kommer erbjuda klassiskt franskt vilket vi tycker saknas i Malmös krogutbud. Lunch, AW, middag och cocktails, säger Colt.
Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.
Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.
Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.
’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.
’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö