Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
Louis Vuitton släpper en Nike Air Force 1, designad av Virgil Abloh. AF1 har en särskild publik och en särskild plats i våra hjärtan och passar till allt. Dojorna tillverkas i Fiesso d’Artico i Venedig och kostar runt 25 000 kronor paret i New York.
Louis Vuitton släpper en Nike Air Force 1, designad av Virgil Abloh. AF1 har en särskild publik och en särskild plats i våra hjärtan och passar till allt. Dojorna tillverkas i Fiesso d’Artico i Venedig och kostar runt 25 000 kronor paret i New York.
Louis Vuitton släpper en Nike Air Force 1, designad av Virgil Abloh. AF1 har en särskild publik och en särskild plats i våra hjärtan och passar till allt. Dojorna tillverkas i Fiesso d’Artico i Venedig och kostar runt 25 000 kronor paret i New York.
Ted Hastings från Kanada håller rekordet i flest tshirts på en gång - 260st! Alltså tvåhundrasextio stycken! Rekordet fastställdes den 17 februari 2019 i Ontario och storlekarna sträckte sig från medium till 20XL.
Ted Hastings från Kanada håller rekordet i flest tshirts på en gång - 260st! Alltså tvåhundrasextio stycken! Rekordet fastställdes den 17 februari 2019 i Ontario och storlekarna sträckte sig från medium till 20XL.
Ted Hastings från Kanada håller rekordet i flest tshirts på en gång - 260st! Alltså tvåhundrasextio stycken! Rekordet fastställdes den 17 februari 2019 i Ontario och storlekarna sträckte sig från medium till 20XL.
Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.
Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.
Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö