Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
Göteborg brukar kallas för Sveriges ölhuvudstad. Däremot finns lokala hantverksöl långt ifrån överallt, som på idrottsarenor. Men det ändras från och med nu. På Scandinavium ska puben Kranen ha öl från 27 av traktens småbryggerier.
– Den är en del av utvecklingen för publikupplevelsen och själva arenan. Bryggerierna är en viktig del av Göteborgs historia, och tajmingen är särskilt bra med tanke på stadens 400-årsjubileum, tycker Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event.
Den nya puben ska ha åtta kranar och sju kylskåp med hantverksöl - från aktörer som Dugges, Poppels och Stigbergets, Fermenterarna, Beerium och Barlind. Samtliga 27 bryggerier är medlemmar i föreningen Gothenburg Brewers Guild, som vann upphandlingen om att leverera öl till Kranen.
– Målsättningen är ett breddat utbud som lockar publik och arrangörer. Och namnet Kranen syftar inte bara på öl utan också på den stolta varvsepoken, fortsätter Nibell.
Tidigare har det endast gått att köpa öl från Spendrups i Scandinaviums barer och restauranger.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
Niklas Wernerheim är kökschef och delägare i Papi på Malmö Saluhall och har ett förflutet på bland annat PM och Vänner, Häckeberga slott, och även från Grand Hotel Villa Serbelloni och Ristorante Uliassi i Italien. Här visar Niklas hur man enkelt lyckas med en höstig pasta hemma.
Niklas Wernerheim är kökschef och delägare i Papi på Malmö Saluhall och har ett förflutet på bland annat PM och Vänner, Häckeberga slott, och även från Grand Hotel Villa Serbelloni och Ristorante Uliassi i Italien. Här visar Niklas hur man enkelt lyckas med en höstig pasta hemma.
Niklas Wernerheim är kökschef och delägare i Papi på Malmö Saluhall och har ett förflutet på bland annat PM och Vänner, Häckeberga slott, och även från Grand Hotel Villa Serbelloni och Ristorante Uliassi i Italien. Här visar Niklas hur man enkelt lyckas med en höstig pasta hemma.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö