Från och med i år måste alla noterade företag och de med över 500 anställda redovisa sina utsläpp – även de som kommer från anställdas pendling – enligt ett nytt EU-direktiv. Två Lundaföretag, Trivector Traffic och Backtick Technologies, har utvecklat en app som ska göra det enklare att spåra dessa utsläpp.
– Många som jobbat med hållbarhetsrapporteringar inser att det här är en rejäl utmaning […] Vi hoppas att vi har nåt som förenklar det, säger Anna Clark, projektansvarig på Trivector Traffic, till DI Digital.
Ett test är planerat till hösten med 25 företag i Lunds kommun, däribland Alfa Laval och Tetra Pak.
Från och med i år måste alla noterade företag och de med över 500 anställda redovisa sina utsläpp – även de som kommer från anställdas pendling – enligt ett nytt EU-direktiv. Två Lundaföretag, Trivector Traffic och Backtick Technologies, har utvecklat en app som ska göra det enklare att spåra dessa utsläpp.
– Många som jobbat med hållbarhetsrapporteringar inser att det här är en rejäl utmaning […] Vi hoppas att vi har nåt som förenklar det, säger Anna Clark, projektansvarig på Trivector Traffic, till DI Digital.
Ett test är planerat till hösten med 25 företag i Lunds kommun, däribland Alfa Laval och Tetra Pak.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.
När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.
När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö