Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Som ni säkert redan känner till kan man dela in mänskligheten i två kategorier. Aktuellt-människor och Rapport-människor. Alltså de som föredrar att få sina nyheter från Aktuellt redaktionen på tvåan eller de som föredrar Rapport-gänget på ettan. Jag är själv en utpräglad Aktuellt-människa.
Som ni säkert redan känner till kan man dela in mänskligheten i två kategorier. Aktuellt-människor och Rapport-människor. Alltså de som föredrar att få sina nyheter från Aktuellt redaktionen på tvåan eller de som föredrar Rapport-gänget på ettan. Jag är själv en utpräglad Aktuellt-människa.
Som ni säkert redan känner till kan man dela in mänskligheten i två kategorier. Aktuellt-människor och Rapport-människor. Alltså de som föredrar att få sina nyheter från Aktuellt redaktionen på tvåan eller de som föredrar Rapport-gänget på ettan. Jag är själv en utpräglad Aktuellt-människa.
Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.
Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.
Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö