Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Där hörde du det. Har du inte provat svenskt vin ännu är det dags nu och Skåne leder ligan när det kommer till att producera de svenska druvdropparna. Vinlandet Sverige har utvecklats med stormsteg de senaste åren och om du fnös förut utmanar jag dig att testa igen. Mycket har hänt. Nu har dessutom regeringen kommit med förslaget att tillåta gårdsförsäljning vilket ger helt nya möjligheten att bli ett vinland att räkna med.
Där hörde du det. Har du inte provat svenskt vin ännu är det dags nu och Skåne leder ligan när det kommer till att producera de svenska druvdropparna. Vinlandet Sverige har utvecklats med stormsteg de senaste åren och om du fnös förut utmanar jag dig att testa igen. Mycket har hänt. Nu har dessutom regeringen kommit med förslaget att tillåta gårdsförsäljning vilket ger helt nya möjligheten att bli ett vinland att räkna med.
Där hörde du det. Har du inte provat svenskt vin ännu är det dags nu och Skåne leder ligan när det kommer till att producera de svenska druvdropparna. Vinlandet Sverige har utvecklats med stormsteg de senaste åren och om du fnös förut utmanar jag dig att testa igen. Mycket har hänt. Nu har dessutom regeringen kommit med förslaget att tillåta gårdsförsäljning vilket ger helt nya möjligheten att bli ett vinland att räkna med.
Världens äldsta dokumenterade ostron var ca 500 år gammalt. Och det största som uppmätts var 35,5 cm långt. Fakta och siffror kring det godaste skaldjuret.
Världens äldsta dokumenterade ostron var ca 500 år gammalt. Och det största som uppmätts var 35,5 cm långt. Fakta och siffror kring det godaste skaldjuret.
Världens äldsta dokumenterade ostron var ca 500 år gammalt. Och det största som uppmätts var 35,5 cm långt. Fakta och siffror kring det godaste skaldjuret.
Montblancs penna Meisterstück firar hundra i år. I början av 1900-talet fanns en tysk penntillverkare med namnet Simplo som var kända för sina pålitliga pennmodeller. Varumärket Montblanc registrerades 1910. 1924 ädrades kursen för företaget med Meisterstücks framgångar och de satsade på exklusiva pennor istället för de enklare modellerna. Sedan dess är Meisterstück en klassiker i toppsegmentet.
Montblancs penna Meisterstück firar hundra i år. I början av 1900-talet fanns en tysk penntillverkare med namnet Simplo som var kända för sina pålitliga pennmodeller. Varumärket Montblanc registrerades 1910. 1924 ädrades kursen för företaget med Meisterstücks framgångar och de satsade på exklusiva pennor istället för de enklare modellerna. Sedan dess är Meisterstück en klassiker i toppsegmentet.
Montblancs penna Meisterstück firar hundra i år. I början av 1900-talet fanns en tysk penntillverkare med namnet Simplo som var kända för sina pålitliga pennmodeller. Varumärket Montblanc registrerades 1910. 1924 ädrades kursen för företaget med Meisterstücks framgångar och de satsade på exklusiva pennor istället för de enklare modellerna. Sedan dess är Meisterstück en klassiker i toppsegmentet.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö