Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.
Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.
Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.
Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.
Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.
Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.
När jag var liten tyckte jag det var tråkigt att läsa böcker. Jättetråkigt faktiskt. Jag kunde verkligen inte förstå varför man frivilligt ville sätta sig i en fåtölj och titta på bokstäver när man istället kunde va ute och sparka på en boll, bygga en hinderbana, leka krig eller göra annat livsviktigt. Runt tjugoårsåldern började jag dock så smått förstå tjusningen med läsning och gjorde några halvtrevande försök till att börja förkovra mig.
När jag var liten tyckte jag det var tråkigt att läsa böcker. Jättetråkigt faktiskt. Jag kunde verkligen inte förstå varför man frivilligt ville sätta sig i en fåtölj och titta på bokstäver när man istället kunde va ute och sparka på en boll, bygga en hinderbana, leka krig eller göra annat livsviktigt. Runt tjugoårsåldern började jag dock så smått förstå tjusningen med läsning och gjorde några halvtrevande försök till att börja förkovra mig.
När jag var liten tyckte jag det var tråkigt att läsa böcker. Jättetråkigt faktiskt. Jag kunde verkligen inte förstå varför man frivilligt ville sätta sig i en fåtölj och titta på bokstäver när man istället kunde va ute och sparka på en boll, bygga en hinderbana, leka krig eller göra annat livsviktigt. Runt tjugoårsåldern började jag dock så smått förstå tjusningen med läsning och gjorde några halvtrevande försök till att börja förkovra mig.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö