En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.
På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.
På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.
Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.
Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.
Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.
I år fick de sin andra stjärna med sin jordnära matlagning. Är det en ny stjärna du vill prova just nu är det helt klart denna med sin egen avskalade stil där Danmark lyser igenom med sin nordiska aura men där du får en helt egen och jordnära upplevelse.
I år fick de sin andra stjärna med sin jordnära matlagning. Är det en ny stjärna du vill prova just nu är det helt klart denna med sin egen avskalade stil där Danmark lyser igenom med sin nordiska aura men där du får en helt egen och jordnära upplevelse.
I år fick de sin andra stjärna med sin jordnära matlagning. Är det en ny stjärna du vill prova just nu är det helt klart denna med sin egen avskalade stil där Danmark lyser igenom med sin nordiska aura men där du får en helt egen och jordnära upplevelse.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö