Ny kvarterskrog i Mat & Choklads lokaler

Nyöppnat
Maj 2024
Ny kvarterskrog i Mat & Choklads lokaler

Fakta

En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
 Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
 Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
 – Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
 – Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.

En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
 Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
 Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
 – Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
 – Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/ny-kvarterskrog-i-mat-choklads-lokaler

Fler artiklar

Läs
Världens största pumpapaj
Underhållning
November 2022

Världens största pumpapaj

Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).

Världens största pumpapaj
Underhållning
November 2022

Världens största pumpapaj

Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).

Världens största pumpapaj
Underhållning
November 2022

Världens största pumpapaj

Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).

Världens största pumpapaj
Underhållning
November 2022

Världens största pumpapaj

Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).

Läs
Högtiderna jag vill ha i min kalender
Mat & Dryck
November 2022

Högtiderna jag vill ha i min kalender

Nu är äntligen hösten här och med den massor av högtider. Traditioner för oss samman och vi får en anledning att äta gott, minnas och träffas. De flesta högtider har såväl kulturella som religiösa rötter och blandas ihop till ett sammelsurium av godsaker på bordet. Jag älskar högtider. Men inte bara de svenska.

Högtiderna jag vill ha i min kalender
Mat & Dryck
November 2022

Högtiderna jag vill ha i min kalender

Nu är äntligen hösten här och med den massor av högtider. Traditioner för oss samman och vi får en anledning att äta gott, minnas och träffas. De flesta högtider har såväl kulturella som religiösa rötter och blandas ihop till ett sammelsurium av godsaker på bordet. Jag älskar högtider. Men inte bara de svenska.

Högtiderna jag vill ha i min kalender
Mat & Dryck
November 2022

Högtiderna jag vill ha i min kalender

Nu är äntligen hösten här och med den massor av högtider. Traditioner för oss samman och vi får en anledning att äta gott, minnas och träffas. De flesta högtider har såväl kulturella som religiösa rötter och blandas ihop till ett sammelsurium av godsaker på bordet. Jag älskar högtider. Men inte bara de svenska.

Högtiderna jag vill ha i min kalender
Mat & Dryck
November 2022

Högtiderna jag vill ha i min kalender

Nu är äntligen hösten här och med den massor av högtider. Traditioner för oss samman och vi får en anledning att äta gott, minnas och träffas. De flesta högtider har såväl kulturella som religiösa rötter och blandas ihop till ett sammelsurium av godsaker på bordet. Jag älskar högtider. Men inte bara de svenska.

Läs
Gaebul (även kallad penisfisk)
Mat & Dryck
November 2022

Gaebul (även kallad penisfisk)

Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.

Gaebul (även kallad penisfisk)
Mat & Dryck
November 2022

Gaebul (även kallad penisfisk)

Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.

Gaebul (även kallad penisfisk)
Mat & Dryck
November 2022

Gaebul (även kallad penisfisk)

Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.

Gaebul (även kallad penisfisk)
Mat & Dryck
November 2022

Gaebul (även kallad penisfisk)

Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.