En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
Världens största baklava vägde 513 kilo! Rekordet noterades vid Ankara Gastronomy Summit 2018 och tilldelades Mado, Taspakon och Ankara Valiligi i Ankara, Turkiet, den 22 mars.
Världens största baklava vägde 513 kilo! Rekordet noterades vid Ankara Gastronomy Summit 2018 och tilldelades Mado, Taspakon och Ankara Valiligi i Ankara, Turkiet, den 22 mars.
Världens största baklava vägde 513 kilo! Rekordet noterades vid Ankara Gastronomy Summit 2018 och tilldelades Mado, Taspakon och Ankara Valiligi i Ankara, Turkiet, den 22 mars.
De metaforer och allegorier är oräkneliga som bygger på grekisk mytologi om hur världens första kvinna Pandora, skapad av mellanchefsguden Hefaistos på uppdrag av överkuckun Zeus, råkade släppa ut all världens ondska och sjukdom när hon inte kunde motstå att öppna den ask hon fått av den ogine direktøren for det hele på Olympos.
De metaforer och allegorier är oräkneliga som bygger på grekisk mytologi om hur världens första kvinna Pandora, skapad av mellanchefsguden Hefaistos på uppdrag av överkuckun Zeus, råkade släppa ut all världens ondska och sjukdom när hon inte kunde motstå att öppna den ask hon fått av den ogine direktøren for det hele på Olympos.
De metaforer och allegorier är oräkneliga som bygger på grekisk mytologi om hur världens första kvinna Pandora, skapad av mellanchefsguden Hefaistos på uppdrag av överkuckun Zeus, råkade släppa ut all världens ondska och sjukdom när hon inte kunde motstå att öppna den ask hon fått av den ogine direktøren for det hele på Olympos.
Jag knappar in sökorden för att göra min research. ”Trender för julen 2022”. Men helt ärligt, hur mycket kan det svänga egentligen? Från rött och grönt i inredningen till guld och silver. Från köpegran på torget till hållbar gran på kruka. Från hemgjord korv och pastejer till köpt korv och pastejer. Är det något som är tråkigt att läsa om så är det just trender när det kommer till högtider - eftersom de står i stort sett helt stilla. Frånsett några procentsatser hädiska familjer som vågat slänga ut julbordets skinka och Janson mot skaldjursplatåer och syrisk buffé
Jag knappar in sökorden för att göra min research. ”Trender för julen 2022”. Men helt ärligt, hur mycket kan det svänga egentligen? Från rött och grönt i inredningen till guld och silver. Från köpegran på torget till hållbar gran på kruka. Från hemgjord korv och pastejer till köpt korv och pastejer. Är det något som är tråkigt att läsa om så är det just trender när det kommer till högtider - eftersom de står i stort sett helt stilla. Frånsett några procentsatser hädiska familjer som vågat slänga ut julbordets skinka och Janson mot skaldjursplatåer och syrisk buffé
Jag knappar in sökorden för att göra min research. ”Trender för julen 2022”. Men helt ärligt, hur mycket kan det svänga egentligen? Från rött och grönt i inredningen till guld och silver. Från köpegran på torget till hållbar gran på kruka. Från hemgjord korv och pastejer till köpt korv och pastejer. Är det något som är tråkigt att läsa om så är det just trender när det kommer till högtider - eftersom de står i stort sett helt stilla. Frånsett några procentsatser hädiska familjer som vågat slänga ut julbordets skinka och Janson mot skaldjursplatåer och syrisk buffé
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö