Slottsstaden får en ny kvarterskrog när nya ägare tar över Kamakis lokal på Roslins väg. Det är restaurangchefen från Siesta på Gamla Väster, Ivan Ubilla Munoz, som slagit sig samman med Alex Pidiakis som driver Marie Antoinette på Drottningtorget.
När Malmö stad korade ”årets uteservering” 2007 fick Restaurang Kamaki ett hedersomnämnande och duon hoppas kunna öppna i augusti med upp till hundra sittplatser inomhus och någonstans mellan 60 och 80 utomhus.
Slottsstaden får en ny kvarterskrog när nya ägare tar över Kamakis lokal på Roslins väg. Det är restaurangchefen från Siesta på Gamla Väster, Ivan Ubilla Munoz, som slagit sig samman med Alex Pidiakis som driver Marie Antoinette på Drottningtorget.
När Malmö stad korade ”årets uteservering” 2007 fick Restaurang Kamaki ett hedersomnämnande och duon hoppas kunna öppna i augusti med upp till hundra sittplatser inomhus och någonstans mellan 60 och 80 utomhus.
Ted Hastings från Kanada håller rekordet i flest tshirts på en gång - 260st! Alltså tvåhundrasextio stycken! Rekordet fastställdes den 17 februari 2019 i Ontario och storlekarna sträckte sig från medium till 20XL.
Ted Hastings från Kanada håller rekordet i flest tshirts på en gång - 260st! Alltså tvåhundrasextio stycken! Rekordet fastställdes den 17 februari 2019 i Ontario och storlekarna sträckte sig från medium till 20XL.
Ted Hastings från Kanada håller rekordet i flest tshirts på en gång - 260st! Alltså tvåhundrasextio stycken! Rekordet fastställdes den 17 februari 2019 i Ontario och storlekarna sträckte sig från medium till 20XL.
Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.
Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.
Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.
Plattfiskar (Pleuronectiformes), även ”flundra” i folkmun, är en ordning i djurklassen benfiskar. Ögonen befinner sig på övre sidan och med nedre sidan ligger de på havsbotten. När plattfisken lämnar sitt ägg är hela dess kropp lika symmetrisk som hos andra unga fiskar. Dess ögon är belägna ett på varje sida och den simmar lodrätt på vanligt sätt. Under tillväxten börjar snart det ena ögat att småningom flyttas över på samma sida som det andra och fisken transformeras till en plattfisk. Rödspätta innehåller per 100 gram: Fett: 1,5 gram. Protein: 18,2 gram. D-vitamin: 3 mikrogram. Omega-3: 0,5 gram.
Plattfiskar (Pleuronectiformes), även ”flundra” i folkmun, är en ordning i djurklassen benfiskar. Ögonen befinner sig på övre sidan och med nedre sidan ligger de på havsbotten. När plattfisken lämnar sitt ägg är hela dess kropp lika symmetrisk som hos andra unga fiskar. Dess ögon är belägna ett på varje sida och den simmar lodrätt på vanligt sätt. Under tillväxten börjar snart det ena ögat att småningom flyttas över på samma sida som det andra och fisken transformeras till en plattfisk. Rödspätta innehåller per 100 gram: Fett: 1,5 gram. Protein: 18,2 gram. D-vitamin: 3 mikrogram. Omega-3: 0,5 gram.
Plattfiskar (Pleuronectiformes), även ”flundra” i folkmun, är en ordning i djurklassen benfiskar. Ögonen befinner sig på övre sidan och med nedre sidan ligger de på havsbotten. När plattfisken lämnar sitt ägg är hela dess kropp lika symmetrisk som hos andra unga fiskar. Dess ögon är belägna ett på varje sida och den simmar lodrätt på vanligt sätt. Under tillväxten börjar snart det ena ögat att småningom flyttas över på samma sida som det andra och fisken transformeras till en plattfisk. Rödspätta innehåller per 100 gram: Fett: 1,5 gram. Protein: 18,2 gram. D-vitamin: 3 mikrogram. Omega-3: 0,5 gram.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö