Danmark är den nynordiska mathuvudstaden och Uformel är en prisvärd sådan restaurang som vill vara en motpol till michelinrestaurangerna, har skruvat upp musiken och kör en mer prisvärd meny, utan att kompromissa på tallriken. Njut sjurätters eller á la carte och få allt från ostron och krabba till äpple sorbet i vackra upplägg i en mysig och ombonad restaurang.
Studiestræde 69
Danmark är den nynordiska mathuvudstaden och Uformel är en prisvärd sådan restaurang som vill vara en motpol till michelinrestaurangerna, har skruvat upp musiken och kör en mer prisvärd meny, utan att kompromissa på tallriken. Njut sjurätters eller á la carte och få allt från ostron och krabba till äpple sorbet i vackra upplägg i en mysig och ombonad restaurang.
Studiestræde 69
Marconamandlar anses vara världens finaste mandlar och växer enbart längs den spanska medelhavskusten, mellan Tarragona i norr och Malaga i söder. Mandeln är rundare, kortare och mjukare än den klassiska kaliforniska mandeln och har högre koncentration av bra fetter. Marconamandlar är rika på antioxidanter, inklusive vitamin E, som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler.
Marconamandlar anses vara världens finaste mandlar och växer enbart längs den spanska medelhavskusten, mellan Tarragona i norr och Malaga i söder. Mandeln är rundare, kortare och mjukare än den klassiska kaliforniska mandeln och har högre koncentration av bra fetter. Marconamandlar är rika på antioxidanter, inklusive vitamin E, som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler.
Marconamandlar anses vara världens finaste mandlar och växer enbart längs den spanska medelhavskusten, mellan Tarragona i norr och Malaga i söder. Mandeln är rundare, kortare och mjukare än den klassiska kaliforniska mandeln och har högre koncentration av bra fetter. Marconamandlar är rika på antioxidanter, inklusive vitamin E, som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler.
Göteborgs hamn fortsätter att slå rekord i containerhantering. Under första halvåret ökade volymerna med 5 procent jämfört med föregående period, och totalt hanterades 467.000 containrar – det högsta antalet någonsin. Exporten, särskilt inom skogsindustrin, har ökat och järnvägstransporter till och från hamnen steg med 6 procent. – De signaler vi fick från marknaden om stärkt köpkraft och ökad efterfrågan tidigare under året har visat sig stämma, säger hamnens försäljningschef Claes Sundmark.
Göteborgs hamn fortsätter att slå rekord i containerhantering. Under första halvåret ökade volymerna med 5 procent jämfört med föregående period, och totalt hanterades 467.000 containrar – det högsta antalet någonsin. Exporten, särskilt inom skogsindustrin, har ökat och järnvägstransporter till och från hamnen steg med 6 procent. – De signaler vi fick från marknaden om stärkt köpkraft och ökad efterfrågan tidigare under året har visat sig stämma, säger hamnens försäljningschef Claes Sundmark.
Göteborgs hamn fortsätter att slå rekord i containerhantering. Under första halvåret ökade volymerna med 5 procent jämfört med föregående period, och totalt hanterades 467.000 containrar – det högsta antalet någonsin. Exporten, särskilt inom skogsindustrin, har ökat och järnvägstransporter till och från hamnen steg med 6 procent. – De signaler vi fick från marknaden om stärkt köpkraft och ökad efterfrågan tidigare under året har visat sig stämma, säger hamnens försäljningschef Claes Sundmark.
Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.
Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.
Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö