Okifries med smetana & picklad lök

Mat & Dryck
Jul/Nyår 2023
Okifries med smetana & picklad lök

Fakta

Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.

Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/okifries-med-smetana-picklad-lok

Fler artiklar

Läs
Smörstekt piggvar
Mat & Dryck
September 2022

Smörstekt piggvar

Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.

Smörstekt piggvar
Mat & Dryck
September 2022

Smörstekt piggvar

Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.

Smörstekt piggvar
Mat & Dryck
September 2022

Smörstekt piggvar

Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.

Smörstekt piggvar
Mat & Dryck
September 2022

Smörstekt piggvar

Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.

Läs
Plattfiskar
Mat & Dryck
September 2022

Plattfiskar

Plattfiskar (Pleuronectiformes), även ”flundra” i folkmun, är en ordning i djurklassen benfiskar. Ögonen befinner sig på övre sidan och med nedre sidan ligger de på havsbotten. När plattfisken lämnar sitt ägg är hela dess kropp lika symmetrisk som hos andra unga fiskar. Dess ögon är belägna ett på varje sida och den simmar lodrätt på vanligt sätt. Under tillväxten börjar snart det ena ögat att småningom flyttas över på samma sida som det andra och fisken transformeras till en plattfisk. Rödspätta innehåller per 100 gram: Fett: 1,5 gram. Protein: 18,2 gram. D-vitamin: 3 mikrogram. Omega-3: 0,5 gram.

Plattfiskar
Mat & Dryck
September 2022

Plattfiskar

Plattfiskar (Pleuronectiformes), även ”flundra” i folkmun, är en ordning i djurklassen benfiskar. Ögonen befinner sig på övre sidan och med nedre sidan ligger de på havsbotten. När plattfisken lämnar sitt ägg är hela dess kropp lika symmetrisk som hos andra unga fiskar. Dess ögon är belägna ett på varje sida och den simmar lodrätt på vanligt sätt. Under tillväxten börjar snart det ena ögat att småningom flyttas över på samma sida som det andra och fisken transformeras till en plattfisk. Rödspätta innehåller per 100 gram: Fett: 1,5 gram. Protein: 18,2 gram. D-vitamin: 3 mikrogram. Omega-3: 0,5 gram.

Plattfiskar
Mat & Dryck
September 2022

Plattfiskar

Plattfiskar (Pleuronectiformes), även ”flundra” i folkmun, är en ordning i djurklassen benfiskar. Ögonen befinner sig på övre sidan och med nedre sidan ligger de på havsbotten. När plattfisken lämnar sitt ägg är hela dess kropp lika symmetrisk som hos andra unga fiskar. Dess ögon är belägna ett på varje sida och den simmar lodrätt på vanligt sätt. Under tillväxten börjar snart det ena ögat att småningom flyttas över på samma sida som det andra och fisken transformeras till en plattfisk. Rödspätta innehåller per 100 gram: Fett: 1,5 gram. Protein: 18,2 gram. D-vitamin: 3 mikrogram. Omega-3: 0,5 gram.

Plattfiskar
Mat & Dryck
September 2022

Plattfiskar

Plattfiskar (Pleuronectiformes), även ”flundra” i folkmun, är en ordning i djurklassen benfiskar. Ögonen befinner sig på övre sidan och med nedre sidan ligger de på havsbotten. När plattfisken lämnar sitt ägg är hela dess kropp lika symmetrisk som hos andra unga fiskar. Dess ögon är belägna ett på varje sida och den simmar lodrätt på vanligt sätt. Under tillväxten börjar snart det ena ögat att småningom flyttas över på samma sida som det andra och fisken transformeras till en plattfisk. Rödspätta innehåller per 100 gram: Fett: 1,5 gram. Protein: 18,2 gram. D-vitamin: 3 mikrogram. Omega-3: 0,5 gram.

Läs
Sparris
Mat & Dryck
September 2023

Sparris

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är. 

Sparris
Mat & Dryck
September 2023

Sparris

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är. 

Sparris
Mat & Dryck
September 2023

Sparris

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är. 

Sparris
Mat & Dryck
September 2023

Sparris

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är. 

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.