VAD Ishall, sjukhus, p-hus och simhall
VAR Söder om Wieselgrensplatsen, Hisingen
STATUS Process för ny detaljplan pågår
Rambergsstadens idrottsområde, det vill säga området kring Bravida Arena som ligger söder om Wieselgrensplatsen, står inför en förnyelse. Planen är att ersätta Rambergsrinken med en ny ishall samtidigt som Lundbybadet byggs till med en ny simhall. I planförslaget ingår också ett nytt närsjukhus som ska ersätta det befintliga sjukhuset vid Wieselgrensplatsen samt ett nytt parkeringshus i området. Förslaget har varit ute på samråd och processen för ny detaljplan pågår.
Rambergsstadens idrottsområde, det vill säga området kring Bravida Arena som ligger söder om Wieselgrensplatsen, står inför en förnyelse. Planen är att ersätta Rambergsrinken med en ny ishall samtidigt som Lundbybadet byggs till med en ny simhall. I planförslaget ingår också ett nytt närsjukhus som ska ersätta det befintliga sjukhuset vid Wieselgrensplatsen samt ett nytt parkeringshus i området. Förslaget har varit ute på samråd och processen för ny detaljplan pågår.
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö