Hamid Tawana driver sedan förra vintern Poké Poké på Djäknegatan. Efter ett lyckat år har han nu dragit igång samma koncept på det nya mattorget på Kronprinsen.
– Det har visat sig att pokébowl-trenden håller i sig, den tilltalar människor i alla åldrar och är hälsosam och på samma gång väldigt mättande, smakrik och god. För oss som jobbar här handlar allt om kärlek och känsla till råvarorna, säger Hamid Tawana.
På Kronprinsen kommer han tillsammans med sina kollegor att ytterligare utveckla konceptet och matlagningen.
– Vi kommer börja flambera och marinera lax, tonfisk och tofu, vilket skapar både en ännu godare matlagning och för oss blir det roligt att kunna experimentera mer med smaker. Jag ser en stor poäng med att hela tiden utvecklas i stort och i smått. Vi har en långsiktig idé om att starta fler restauranger över hela Sverige, men än så länge har resan precis börjat, säger Hamid Tawana.
Hamid Tawana driver sedan förra vintern Poké Poké på Djäknegatan. Efter ett lyckat år har han nu dragit igång samma koncept på det nya mattorget på Kronprinsen.
– Det har visat sig att pokébowl-trenden håller i sig, den tilltalar människor i alla åldrar och är hälsosam och på samma gång väldigt mättande, smakrik och god. För oss som jobbar här handlar allt om kärlek och känsla till råvarorna, säger Hamid Tawana.
På Kronprinsen kommer han tillsammans med sina kollegor att ytterligare utveckla konceptet och matlagningen.
– Vi kommer börja flambera och marinera lax, tonfisk och tofu, vilket skapar både en ännu godare matlagning och för oss blir det roligt att kunna experimentera mer med smaker. Jag ser en stor poäng med att hela tiden utvecklas i stort och i smått. Vi har en långsiktig idé om att starta fler restauranger över hela Sverige, men än så länge har resan precis börjat, säger Hamid Tawana.
Kummel, (Merluccius merluccius), är en havslevande rovfisk av familjen kummelfiskar. Kummeln är en långsmal fisk med två ryggfenor och en analfena. Den bakre ryggfenan och analfenan är båda mycket långa. Den har en långsträckt, spolformad kropp, en kort främre ryggfena och en mycket lång bakre ryggfena. En populär matfisk som ofta går att byta ut mot torsk. Kummel innehåller mycket Vitamin B12. Det finns också ganska mycket Vitamin B3 (niacin), Selen, DHA (Fettsyra 22:6) och Fosfor.
Kummel, (Merluccius merluccius), är en havslevande rovfisk av familjen kummelfiskar. Kummeln är en långsmal fisk med två ryggfenor och en analfena. Den bakre ryggfenan och analfenan är båda mycket långa. Den har en långsträckt, spolformad kropp, en kort främre ryggfena och en mycket lång bakre ryggfena. En populär matfisk som ofta går att byta ut mot torsk. Kummel innehåller mycket Vitamin B12. Det finns också ganska mycket Vitamin B3 (niacin), Selen, DHA (Fettsyra 22:6) och Fosfor.
Kummel, (Merluccius merluccius), är en havslevande rovfisk av familjen kummelfiskar. Kummeln är en långsmal fisk med två ryggfenor och en analfena. Den bakre ryggfenan och analfenan är båda mycket långa. Den har en långsträckt, spolformad kropp, en kort främre ryggfena och en mycket lång bakre ryggfena. En populär matfisk som ofta går att byta ut mot torsk. Kummel innehåller mycket Vitamin B12. Det finns också ganska mycket Vitamin B3 (niacin), Selen, DHA (Fettsyra 22:6) och Fosfor.
Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.
Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.
Robin Astenius är ung men har redan hunnit med att arbeta runtom i Sverige, bland annat som sous chef på Noot Nordik Kitchen. Numera är han köksmästare på populära Isabelle Restaurang på Teatergatan.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö