Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.
Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.
Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.
Yuzu (Citrus junos) är hybrid mellan Citrus cavaleriei och småcitrus. Yuzu har klotrunda till svagt plattrunda, 5–10 cm stora citrusfrukter. Yuzu odlas särskilt i Japan och Korea och hör till de allra härdigaste citrusfrukterna. Fruktköttet smakar som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Likt andra citrusfrukter är yuzu rikt på C-vitamin och antioxidanter.
Yuzu (Citrus junos) är hybrid mellan Citrus cavaleriei och småcitrus. Yuzu har klotrunda till svagt plattrunda, 5–10 cm stora citrusfrukter. Yuzu odlas särskilt i Japan och Korea och hör till de allra härdigaste citrusfrukterna. Fruktköttet smakar som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Likt andra citrusfrukter är yuzu rikt på C-vitamin och antioxidanter.
Yuzu (Citrus junos) är hybrid mellan Citrus cavaleriei och småcitrus. Yuzu har klotrunda till svagt plattrunda, 5–10 cm stora citrusfrukter. Yuzu odlas särskilt i Japan och Korea och hör till de allra härdigaste citrusfrukterna. Fruktköttet smakar som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Likt andra citrusfrukter är yuzu rikt på C-vitamin och antioxidanter.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö