Solidar matbutik blir vinbar

Nyöppnat
December 2023
Solidar matbutik blir vinbar

Fakta

Matbutiken Solidar i funkisstil från 1930-talet på Rosenvång är på väg att bli Solidar vinbar. Bakom den nya satsningen står Christine Grimshorn, Josephine Formoso, som tillsammans driver Greijersgatan53 Café & Butik, och Bengt Lundahl.
 – Med “Bengan” som är reklamare med ett passionerat intresse och kunskap för vin, föll allt på plats. Vi har sedan länge förstått att det finns utrymme för ytterligare en härlig mötesplats på Rosenvång och Limhamn, och nu kan vi skapa det tillsammans med Bengt, säger Christine Grimshorn.
 Geijersgatan53 ska fortsätta som vanligt, och med den nya vinbaren hoppas de skapa möjligheter till umgänge, och fånga in många av de redan befintliga gästerna.
 – Det blir ett kort gångavstånd mellan verksamheterna, en hub med kafé, butik och kvarterskrog. Vi har en rolig tanke om att i förlängningen även utveckla ett fjärde ben i konceptet, men det är lite för tidigt att avslöja än, säger Christine Grimshorn.

Matbutiken Solidar i funkisstil från 1930-talet på Rosenvång är på väg att bli Solidar vinbar. Bakom den nya satsningen står Christine Grimshorn, Josephine Formoso, som tillsammans driver Greijersgatan53 Café & Butik, och Bengt Lundahl.
 – Med “Bengan” som är reklamare med ett passionerat intresse och kunskap för vin, föll allt på plats. Vi har sedan länge förstått att det finns utrymme för ytterligare en härlig mötesplats på Rosenvång och Limhamn, och nu kan vi skapa det tillsammans med Bengt, säger Christine Grimshorn.
 Geijersgatan53 ska fortsätta som vanligt, och med den nya vinbaren hoppas de skapa möjligheter till umgänge, och fånga in många av de redan befintliga gästerna.
 – Det blir ett kort gångavstånd mellan verksamheterna, en hub med kafé, butik och kvarterskrog. Vi har en rolig tanke om att i förlängningen även utveckla ett fjärde ben i konceptet, men det är lite för tidigt att avslöja än, säger Christine Grimshorn.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/solidar-matbutik-blir-vinbar

Fler artiklar

Läs
Danmark satsar på ny digitaliseringsstrategi
Näringsliv
Jul/Nyår 2023

Danmark satsar på ny digitaliseringsstrategi

Danmarks regering satsar 800 miljoner danska kronor på en ny digitaliseringsstrategi. Syftet är att stärka den digitala omställningen i näringslivet och säkra tillgången på IT-specialister. Satsningen omfattar 25 initiativ som ska genomföras mellan 2024 och 2027, med fokus på områden som artificiell intelligens och grön omställning. – Digitaliseringen stärker våra företags internationella konkurrenskraft och skapar tillväxt […] Vi rustar för att stå starka även i framtiden, säger näringsminister Morten Bødskov.

Danmark satsar på ny digitaliseringsstrategi
Näringsliv
Jul/Nyår 2023

Danmark satsar på ny digitaliseringsstrategi

Danmarks regering satsar 800 miljoner danska kronor på en ny digitaliseringsstrategi. Syftet är att stärka den digitala omställningen i näringslivet och säkra tillgången på IT-specialister. Satsningen omfattar 25 initiativ som ska genomföras mellan 2024 och 2027, med fokus på områden som artificiell intelligens och grön omställning. – Digitaliseringen stärker våra företags internationella konkurrenskraft och skapar tillväxt […] Vi rustar för att stå starka även i framtiden, säger näringsminister Morten Bødskov.

Danmark satsar på ny digitaliseringsstrategi
Näringsliv
Jul/Nyår 2023

Danmark satsar på ny digitaliseringsstrategi

Danmarks regering satsar 800 miljoner danska kronor på en ny digitaliseringsstrategi. Syftet är att stärka den digitala omställningen i näringslivet och säkra tillgången på IT-specialister. Satsningen omfattar 25 initiativ som ska genomföras mellan 2024 och 2027, med fokus på områden som artificiell intelligens och grön omställning. – Digitaliseringen stärker våra företags internationella konkurrenskraft och skapar tillväxt […] Vi rustar för att stå starka även i framtiden, säger näringsminister Morten Bødskov.

Danmark satsar på ny digitaliseringsstrategi
Näringsliv
Jul/Nyår 2023

Danmark satsar på ny digitaliseringsstrategi

Danmarks regering satsar 800 miljoner danska kronor på en ny digitaliseringsstrategi. Syftet är att stärka den digitala omställningen i näringslivet och säkra tillgången på IT-specialister. Satsningen omfattar 25 initiativ som ska genomföras mellan 2024 och 2027, med fokus på områden som artificiell intelligens och grön omställning. – Digitaliseringen stärker våra företags internationella konkurrenskraft och skapar tillväxt […] Vi rustar för att stå starka även i framtiden, säger näringsminister Morten Bødskov.

Läs
Poké Poké öppnar på Kronprinsen
Nyöppnat
Jul/Nyår 2023

Poké Poké öppnar på Kronprinsen

Hamid Tawana driver sedan förra vintern Poké Poké på Djäknegatan. Efter ett lyckat år har han nu dragit igång samma koncept på det nya mattorget på Kronprinsen. – Det har visat sig att pokébowl-trenden håller i sig, den tilltalar människor i alla åldrar och är hälsosam och på samma gång väldigt mättande, smakrik och god. För oss som jobbar här handlar allt om kärlek och känsla till råvarorna, säger Hamid Tawana. På Kronprinsen kommer han tillsammans med sina kollegor att ytterligare utveckla konceptet och matlagningen. – Vi kommer börja flambera och marinera lax, tonfisk och tofu, vilket skapar både en ännu godare matlagning och för oss blir det roligt att kunna experimentera mer med smaker. Jag ser en stor poäng med att hela tiden utvecklas i stort och i smått. Vi har en långsiktig idé om att starta fler restauranger över hela Sverige, men än så länge har resan precis börjat, säger Hamid Tawana.

Poké Poké öppnar på Kronprinsen
Nyöppnat
Jul/Nyår 2023

Poké Poké öppnar på Kronprinsen

Hamid Tawana driver sedan förra vintern Poké Poké på Djäknegatan. Efter ett lyckat år har han nu dragit igång samma koncept på det nya mattorget på Kronprinsen. – Det har visat sig att pokébowl-trenden håller i sig, den tilltalar människor i alla åldrar och är hälsosam och på samma gång väldigt mättande, smakrik och god. För oss som jobbar här handlar allt om kärlek och känsla till råvarorna, säger Hamid Tawana. På Kronprinsen kommer han tillsammans med sina kollegor att ytterligare utveckla konceptet och matlagningen. – Vi kommer börja flambera och marinera lax, tonfisk och tofu, vilket skapar både en ännu godare matlagning och för oss blir det roligt att kunna experimentera mer med smaker. Jag ser en stor poäng med att hela tiden utvecklas i stort och i smått. Vi har en långsiktig idé om att starta fler restauranger över hela Sverige, men än så länge har resan precis börjat, säger Hamid Tawana.

Poké Poké öppnar på Kronprinsen
Nyöppnat
Jul/Nyår 2023

Poké Poké öppnar på Kronprinsen

Hamid Tawana driver sedan förra vintern Poké Poké på Djäknegatan. Efter ett lyckat år har han nu dragit igång samma koncept på det nya mattorget på Kronprinsen. – Det har visat sig att pokébowl-trenden håller i sig, den tilltalar människor i alla åldrar och är hälsosam och på samma gång väldigt mättande, smakrik och god. För oss som jobbar här handlar allt om kärlek och känsla till råvarorna, säger Hamid Tawana. På Kronprinsen kommer han tillsammans med sina kollegor att ytterligare utveckla konceptet och matlagningen. – Vi kommer börja flambera och marinera lax, tonfisk och tofu, vilket skapar både en ännu godare matlagning och för oss blir det roligt att kunna experimentera mer med smaker. Jag ser en stor poäng med att hela tiden utvecklas i stort och i smått. Vi har en långsiktig idé om att starta fler restauranger över hela Sverige, men än så länge har resan precis börjat, säger Hamid Tawana.

Poké Poké öppnar på Kronprinsen
Nyöppnat
Jul/Nyår 2023

Poké Poké öppnar på Kronprinsen

Hamid Tawana driver sedan förra vintern Poké Poké på Djäknegatan. Efter ett lyckat år har han nu dragit igång samma koncept på det nya mattorget på Kronprinsen. – Det har visat sig att pokébowl-trenden håller i sig, den tilltalar människor i alla åldrar och är hälsosam och på samma gång väldigt mättande, smakrik och god. För oss som jobbar här handlar allt om kärlek och känsla till råvarorna, säger Hamid Tawana. På Kronprinsen kommer han tillsammans med sina kollegor att ytterligare utveckla konceptet och matlagningen. – Vi kommer börja flambera och marinera lax, tonfisk och tofu, vilket skapar både en ännu godare matlagning och för oss blir det roligt att kunna experimentera mer med smaker. Jag ser en stor poäng med att hela tiden utvecklas i stort och i smått. Vi har en långsiktig idé om att starta fler restauranger över hela Sverige, men än så länge har resan precis börjat, säger Hamid Tawana.

Läs
Veganskt kafé i Holmgången
Nyöppnat
Jul/Nyår 2023

Veganskt kafé i Holmgången

Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.

Veganskt kafé i Holmgången
Nyöppnat
Jul/Nyår 2023

Veganskt kafé i Holmgången

Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.

Veganskt kafé i Holmgången
Nyöppnat
Jul/Nyår 2023

Veganskt kafé i Holmgången

Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.

Veganskt kafé i Holmgången
Nyöppnat
Jul/Nyår 2023

Veganskt kafé i Holmgången

Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.