Solidar matbutik blir vinbar

Nyöppnat
December 2023
Solidar matbutik blir vinbar

Fakta

Matbutiken Solidar i funkisstil från 1930-talet på Rosenvång är på väg att bli Solidar vinbar. Bakom den nya satsningen står Christine Grimshorn, Josephine Formoso, som tillsammans driver Greijersgatan53 Café & Butik, och Bengt Lundahl.
 – Med “Bengan” som är reklamare med ett passionerat intresse och kunskap för vin, föll allt på plats. Vi har sedan länge förstått att det finns utrymme för ytterligare en härlig mötesplats på Rosenvång och Limhamn, och nu kan vi skapa det tillsammans med Bengt, säger Christine Grimshorn.
 Geijersgatan53 ska fortsätta som vanligt, och med den nya vinbaren hoppas de skapa möjligheter till umgänge, och fånga in många av de redan befintliga gästerna.
 – Det blir ett kort gångavstånd mellan verksamheterna, en hub med kafé, butik och kvarterskrog. Vi har en rolig tanke om att i förlängningen även utveckla ett fjärde ben i konceptet, men det är lite för tidigt att avslöja än, säger Christine Grimshorn.

Matbutiken Solidar i funkisstil från 1930-talet på Rosenvång är på väg att bli Solidar vinbar. Bakom den nya satsningen står Christine Grimshorn, Josephine Formoso, som tillsammans driver Greijersgatan53 Café & Butik, och Bengt Lundahl.
 – Med “Bengan” som är reklamare med ett passionerat intresse och kunskap för vin, föll allt på plats. Vi har sedan länge förstått att det finns utrymme för ytterligare en härlig mötesplats på Rosenvång och Limhamn, och nu kan vi skapa det tillsammans med Bengt, säger Christine Grimshorn.
 Geijersgatan53 ska fortsätta som vanligt, och med den nya vinbaren hoppas de skapa möjligheter till umgänge, och fånga in många av de redan befintliga gästerna.
 – Det blir ett kort gångavstånd mellan verksamheterna, en hub med kafé, butik och kvarterskrog. Vi har en rolig tanke om att i förlängningen även utveckla ett fjärde ben i konceptet, men det är lite för tidigt att avslöja än, säger Christine Grimshorn.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/solidar-matbutik-blir-vinbar

Fler artiklar

Läs
Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus
Nyöppnat
Juni 2024

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus
Nyöppnat
Juni 2024

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus
Nyöppnat
Juni 2024

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus
Nyöppnat
Juni 2024

Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Läs
Alfa Lavals orderingång bättre än väntat
Näringsliv
Juni 2024

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat

Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat
Näringsliv
Juni 2024

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat

Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat
Näringsliv
Juni 2024

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat

Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat
Näringsliv
Juni 2024

Alfa Lavals orderingång bättre än väntat

Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.

Läs
Niam köper dansk fastighetsförvaltare
Näringsliv
Maj 2024

Niam köper dansk fastighetsförvaltare

Den svenska fondförvaltaren Niam har förvärvat den danska fastighetsförvaltaren Futurum med 25 anställda. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform Nordhusene. Målet är att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. – Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning, säger Erik Rydström, fondchef på Niam.

Niam köper dansk fastighetsförvaltare
Näringsliv
Maj 2024

Niam köper dansk fastighetsförvaltare

Den svenska fondförvaltaren Niam har förvärvat den danska fastighetsförvaltaren Futurum med 25 anställda. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform Nordhusene. Målet är att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. – Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning, säger Erik Rydström, fondchef på Niam.

Niam köper dansk fastighetsförvaltare
Näringsliv
Maj 2024

Niam köper dansk fastighetsförvaltare

Den svenska fondförvaltaren Niam har förvärvat den danska fastighetsförvaltaren Futurum med 25 anställda. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform Nordhusene. Målet är att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. – Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning, säger Erik Rydström, fondchef på Niam.

Niam köper dansk fastighetsförvaltare
Näringsliv
Maj 2024

Niam köper dansk fastighetsförvaltare

Den svenska fondförvaltaren Niam har förvärvat den danska fastighetsförvaltaren Futurum med 25 anställda. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform Nordhusene. Målet är att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. – Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning, säger Erik Rydström, fondchef på Niam.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.