Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är.
Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är.
Kronprinsen fortsätter att växa och får nu sin 33:e butik. Under våren flyttar Pressbyrån in i sin nya lokal längs med Regementsgatan i Malmö. Lokalen är 174 kvadratmeter stor och ligger vägg i vägg med Espresso House och Lindex. – Det är såklart jättekul att Pressbyrån flyttar in på Kronprinsen. Deras erbjudande har varit efterfrågat av många och vi tycker att de kompletterar övriga butiker och kaféer på ett bra sätt, säger centrumledare Sara Escobar.
Kronprinsen fortsätter att växa och får nu sin 33:e butik. Under våren flyttar Pressbyrån in i sin nya lokal längs med Regementsgatan i Malmö. Lokalen är 174 kvadratmeter stor och ligger vägg i vägg med Espresso House och Lindex. – Det är såklart jättekul att Pressbyrån flyttar in på Kronprinsen. Deras erbjudande har varit efterfrågat av många och vi tycker att de kompletterar övriga butiker och kaféer på ett bra sätt, säger centrumledare Sara Escobar.
Kronprinsen fortsätter att växa och får nu sin 33:e butik. Under våren flyttar Pressbyrån in i sin nya lokal längs med Regementsgatan i Malmö. Lokalen är 174 kvadratmeter stor och ligger vägg i vägg med Espresso House och Lindex. – Det är såklart jättekul att Pressbyrån flyttar in på Kronprinsen. Deras erbjudande har varit efterfrågat av många och vi tycker att de kompletterar övriga butiker och kaféer på ett bra sätt, säger centrumledare Sara Escobar.
Malmö stad bildar ett eget energibolag för att säkerställa en ”tillräcklig, prisvärd och hållbar elförsörjning”. Det nya bolaget går under namnet Malmö Energi och Hållbarhet AB. Målet är att kommunen ska försörjas med 100 procent återvunnen och förnybar energi till år 2030. – Det är avgörande för Malmös fortsatta utveckling att kommunen får rådighet över energisystemet och kan vara med och påverka andra aktörer på marknaden, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.
Malmö stad bildar ett eget energibolag för att säkerställa en ”tillräcklig, prisvärd och hållbar elförsörjning”. Det nya bolaget går under namnet Malmö Energi och Hållbarhet AB. Målet är att kommunen ska försörjas med 100 procent återvunnen och förnybar energi till år 2030. – Det är avgörande för Malmös fortsatta utveckling att kommunen får rådighet över energisystemet och kan vara med och påverka andra aktörer på marknaden, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.
Malmö stad bildar ett eget energibolag för att säkerställa en ”tillräcklig, prisvärd och hållbar elförsörjning”. Det nya bolaget går under namnet Malmö Energi och Hållbarhet AB. Målet är att kommunen ska försörjas med 100 procent återvunnen och förnybar energi till år 2030. – Det är avgörande för Malmös fortsatta utveckling att kommunen får rådighet över energisystemet och kan vara med och påverka andra aktörer på marknaden, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.
Det är en klassiker i Köpenhamn och så fort du går av tåget kan du hugga dig en korv för att klara saker som Ströget och Tivoli. Men tro inte att detta bara är dålig snabbmat. Nej här får du några av stadens bästa korvar med hemgjord sås och toppings där Johns hot sås gjort sig populär och korven görs på kött från Bornholm. Toppa med senap gjord på öl från Mikkeler eller remoulade med kantareller. Bernstorffsgade 5 / Flæsketorvet 39
Det är en klassiker i Köpenhamn och så fort du går av tåget kan du hugga dig en korv för att klara saker som Ströget och Tivoli. Men tro inte att detta bara är dålig snabbmat. Nej här får du några av stadens bästa korvar med hemgjord sås och toppings där Johns hot sås gjort sig populär och korven görs på kött från Bornholm. Toppa med senap gjord på öl från Mikkeler eller remoulade med kantareller. Bernstorffsgade 5 / Flæsketorvet 39
Det är en klassiker i Köpenhamn och så fort du går av tåget kan du hugga dig en korv för att klara saker som Ströget och Tivoli. Men tro inte att detta bara är dålig snabbmat. Nej här får du några av stadens bästa korvar med hemgjord sås och toppings där Johns hot sås gjort sig populär och korven görs på kött från Bornholm. Toppa med senap gjord på öl från Mikkeler eller remoulade med kantareller. Bernstorffsgade 5 / Flæsketorvet 39
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö