För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Sockerkonsumtionen fortsätter öka. Vilka länder konsumerar mest? Var kommer allt socker ifrån? Och vilket godis äter vi helst?
Sockerkonsumtionen fortsätter öka. Vilka länder konsumerar mest? Var kommer allt socker ifrån? Och vilket godis äter vi helst?
Sockerkonsumtionen fortsätter öka. Vilka länder konsumerar mest? Var kommer allt socker ifrån? Och vilket godis äter vi helst?
När jag var liten var rapsen ett tecken på att jag snart skulle fylla år. Ett majbarn. När de gula blommorna slog ut och bildade ett gult hav runt huset tog mamma ut mig i fälten för det årliga fotot. De gula rapsfälten bildar ett lapptäcke som blivit sinnebilden av Skåne och får pryda broschyrer och webbsidor för att marknadsföra vårt landskap världen över. För mig är raps mer än Skåne. Det är trygghet, prinsesstårta och stundande sommarlov. Det är klibbiga kläder, rapsbaggar på t-shirten och ljud av surrande humlor. När vinden ligger på från rätt håll kan jag fortfarande känna när rapsen blommar
När jag var liten var rapsen ett tecken på att jag snart skulle fylla år. Ett majbarn. När de gula blommorna slog ut och bildade ett gult hav runt huset tog mamma ut mig i fälten för det årliga fotot. De gula rapsfälten bildar ett lapptäcke som blivit sinnebilden av Skåne och får pryda broschyrer och webbsidor för att marknadsföra vårt landskap världen över. För mig är raps mer än Skåne. Det är trygghet, prinsesstårta och stundande sommarlov. Det är klibbiga kläder, rapsbaggar på t-shirten och ljud av surrande humlor. När vinden ligger på från rätt håll kan jag fortfarande känna när rapsen blommar
När jag var liten var rapsen ett tecken på att jag snart skulle fylla år. Ett majbarn. När de gula blommorna slog ut och bildade ett gult hav runt huset tog mamma ut mig i fälten för det årliga fotot. De gula rapsfälten bildar ett lapptäcke som blivit sinnebilden av Skåne och får pryda broschyrer och webbsidor för att marknadsföra vårt landskap världen över. För mig är raps mer än Skåne. Det är trygghet, prinsesstårta och stundande sommarlov. Det är klibbiga kläder, rapsbaggar på t-shirten och ljud av surrande humlor. När vinden ligger på från rätt håll kan jag fortfarande känna när rapsen blommar
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö