För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
För drygt tio år sedan föddes Landvetters Stenugnsbageri och fick senare en filial i Mölnlycke centrum. Nu satsar man på ytterligare två bagerier, vid Heden och på Kallebäcks nya terrasser i Göteborg.
– Vid Heden blir det bageri, butik och kafé med runt 55 sittplatser. Vi kommer att servera kaffe och fika samt sallader, mackor och lättare rätter. Vår specialitet är surdegsbröd, som säljs i lösvikt, berättar Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Verksamheten vid Heden, Engelbrektsgatan 63, öppnas i slutet av september. Bagerikaféet i Kallebäck dröjer och slår upp portarna först kring årsskiftet.
– Jag har varit bagare sedan 1983. Det är en passion. Nu ploppar det upp fler och fler hantverksbagerier. Folk vill inte längre ha fabrikstillverkade bröd. Många har insett att bakning är ett hantverk och att ett bröd inte måste vara en färdig limpa i en påse, menar Fredrik Frigell.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.
’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.
’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.
’Nduja är en kryddig, bredbar fläskkorv från regionen Kalabrien i södra Italien. Den liknar sobrassada från Balearerna i Spanien, och är löst baserad på den franska andouille. Det är Kalabriens bidrag till de många typerna av italiensk salami, och kommer från området kring den lilla kalabriska staden Spilinga.
Med några favoritcigarrer och boxen "Plantation Experience" från bolaget (nr 11426, 499 kr) kan du anordna en egen pairing hemma. Vi på redaktionen har provat detta (flera gånger för säkerhets skull) och en liten spoiler är att tre av dem funkar riktigt bra, upptäck själva.
Med några favoritcigarrer och boxen "Plantation Experience" från bolaget (nr 11426, 499 kr) kan du anordna en egen pairing hemma. Vi på redaktionen har provat detta (flera gånger för säkerhets skull) och en liten spoiler är att tre av dem funkar riktigt bra, upptäck själva.
Med några favoritcigarrer och boxen "Plantation Experience" från bolaget (nr 11426, 499 kr) kan du anordna en egen pairing hemma. Vi på redaktionen har provat detta (flera gånger för säkerhets skull) och en liten spoiler är att tre av dem funkar riktigt bra, upptäck själva.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö