Festvåning, restauranger, barer och eventverksamhet. Samt en schackklubb. Så ska det bli när den ståtliga byggnaden återigen slår upp sina portar för allmänheten.
– Dicksonska palatset har många likheter med Berns salonger och Gamla riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.
Dicksonska palatset finns i korsningen av Södra Vägen och Nya Allén, nära Aveyn. Det byggdes i nyrenässansstil åt friherren Oscar Dickson och stod klart 1862. Nu har det byggnadsminnesförklarade palatset varsamt renoverats.
På entrévåningen blir det restaurang samt två barer, i det återskapade orangeriet samt i familjen Dicksons före detta bibliotek. På paradvåningen på andra våningen blir det plats för event och julbord, medan källarplan ska rymma en vinbar samt en schackklubb.
Satsningen skulle ha kommit igång strax efter sommaren, men blivit försenad. Vi väntar med spänning på öppningen.
Festvåning, restauranger, barer och eventverksamhet. Samt en schackklubb. Så ska det bli när den ståtliga byggnaden återigen slår upp sina portar för allmänheten.
– Dicksonska palatset har många likheter med Berns salonger och Gamla riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.
Dicksonska palatset finns i korsningen av Södra Vägen och Nya Allén, nära Aveyn. Det byggdes i nyrenässansstil åt friherren Oscar Dickson och stod klart 1862. Nu har det byggnadsminnesförklarade palatset varsamt renoverats.
På entrévåningen blir det restaurang samt två barer, i det återskapade orangeriet samt i familjen Dicksons före detta bibliotek. På paradvåningen på andra våningen blir det plats för event och julbord, medan källarplan ska rymma en vinbar samt en schackklubb.
Satsningen skulle ha kommit igång strax efter sommaren, men blivit försenad. Vi väntar med spänning på öppningen.
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Bräss (engelska: sweetbread, franska: ris de veau) är en råvara bestående av brässkörteln från framför allt kalv eller lamm. Bräss kommer från ungdjur eftersom körteln tillbakabildas hos äldre djur. Konsistensen är mjuk och smaken påminner om mjölk. Kalvbräss är känslig och ska inte förvaras i onödan utan tillagas direkt. Kalvbräss är kalorifattigt, endast 96 kcal per 100 gram. Dessutom innehåller den 3,1g fett och 16,9g protein (per 100 g). Bräss är också rikt på vitamin B12, hela 84% av rekommenderat dagsintag.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö