Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober.
– Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson.
Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret.
– Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober.
– Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson.
Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret.
– Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.
Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.
Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.
Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.
I det nya bostadsområdet Vellinge Parkby, som ligger strax norr om Vellinge tätort, planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Papilio. Totalt blir det 48 lägenheter från två till fem rum och kök, som får antingen balkong eller uteplats, vissa med egen trädgårdsyta. På den kringbyggda innergården planeras odlingslådor, bouleplan och gemensam grillplats. Inflyttning beräknas kunna ske under 2026.
I det nya bostadsområdet Vellinge Parkby, som ligger strax norr om Vellinge tätort, planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Papilio. Totalt blir det 48 lägenheter från två till fem rum och kök, som får antingen balkong eller uteplats, vissa med egen trädgårdsyta. På den kringbyggda innergården planeras odlingslådor, bouleplan och gemensam grillplats. Inflyttning beräknas kunna ske under 2026.
I det nya bostadsområdet Vellinge Parkby, som ligger strax norr om Vellinge tätort, planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Papilio. Totalt blir det 48 lägenheter från två till fem rum och kök, som får antingen balkong eller uteplats, vissa med egen trädgårdsyta. På den kringbyggda innergården planeras odlingslådor, bouleplan och gemensam grillplats. Inflyttning beräknas kunna ske under 2026.
Castellum har utsetts till årets återbrukare 2024, för sitt systematiska arbete med ett cirkulärt byggande. Utmärkelsen delas ut av initiativet Handslaget, där privata och offentliga fastighetsägare i Göteborg ingår. – Vi vill att det ska bli enklare att jobba med återbruk. Vi har faktiskt ett projekt där vi renoverat en lokal mitt i stan med 92 procent återbrukat material, inklusive ytskikt, golv och kök, säger Örjan Rysted, vd för region väst på Castellum. Platzer hedras i sin tur som årets uppstickare, bland annat för att ha satt återbruksmål för alla sina byggprojekt.
Castellum har utsetts till årets återbrukare 2024, för sitt systematiska arbete med ett cirkulärt byggande. Utmärkelsen delas ut av initiativet Handslaget, där privata och offentliga fastighetsägare i Göteborg ingår. – Vi vill att det ska bli enklare att jobba med återbruk. Vi har faktiskt ett projekt där vi renoverat en lokal mitt i stan med 92 procent återbrukat material, inklusive ytskikt, golv och kök, säger Örjan Rysted, vd för region väst på Castellum. Platzer hedras i sin tur som årets uppstickare, bland annat för att ha satt återbruksmål för alla sina byggprojekt.
Castellum har utsetts till årets återbrukare 2024, för sitt systematiska arbete med ett cirkulärt byggande. Utmärkelsen delas ut av initiativet Handslaget, där privata och offentliga fastighetsägare i Göteborg ingår. – Vi vill att det ska bli enklare att jobba med återbruk. Vi har faktiskt ett projekt där vi renoverat en lokal mitt i stan med 92 procent återbrukat material, inklusive ytskikt, golv och kök, säger Örjan Rysted, vd för region väst på Castellum. Platzer hedras i sin tur som årets uppstickare, bland annat för att ha satt återbruksmål för alla sina byggprojekt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö