Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop.
– Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen.
– Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop.
– Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen.
– Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.
Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.
Tryffel finns som vit (Tuber magnatum), även kallad Albatryffel eller Piemontesertryffel, men även som svart (Tuber melanosporum). Tryffeln, som liknar svampen i dess näringskomposition, är vanligtvis ganska rik på mineraler och vitaminer. Som mineraler har det kalium, fosfor, jod, selen, järn, kalcium, magnesium och svavel samt C-vitamin. Den har fibrer och vegetabiliska proteiner, och har låg fetthalt och är fri från kolesterol. Tryffel trivs i kalkrik jord och växer ofta i anslutning till ek eller hassel.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö