Emelie Stammings bakade rotselleri med getost, korn, fänkålscrudité och dillolja

APRIL 2018 |
Emelie Stamming

Vi har märkt att fler vill laga vegetariskt hemma, men fantasin och erfarenheten begränsar ibland. Emelie Stamming, en av köksmästarna på Grand Öl & Mat, visar hur du enkelt kan laga en bra vegetarisk rätt som proffsen.

Ingredienser:

  • En stor rotselleri
  • 2 dl korngryn
  • 400 g chevre
  • 50 g mandel
  • 2 st fänkål
  • 1 st citron
  • Dillolja

Så här gör du:

  1. Salta och klä in rotsellerin i aluminiumfolie, baka av i ugn på 200 grader i ca 60 min.
  2. Koka korngrynen.
  3. Mixa dill med olja och salt, sila genom en sil eller ett kaffefilter.
  4. Rosta mandeln i en torr stekpanna med salt. Hacka när de svalnat.
  5. Hyvla fänkålen tunt, marinera den med citron och salt.
  6. När rotsellerin är klar, låt den svalna lite innan den skivas upp i fyra skivor.
  7. Fördela chevren över rotsellerin, stoppa sedan in den i ugnen på 200 grader.
  8. Innan servering smöra och smaka upp korngrynen i en kastrull.
  9. Lägg de smöriga korngrynen på tallriken, placera rotsellerin med chevren i mitten av tallriken. Lägg fänkålen ovanpå, försök att få höjd på den. Strössla sedan mandeln och toppa med dillolja och någon dillkvist.
Skiva den bakade rotsellerin och skär bort kanterna.
Efter att getosten bakats kan man hjälpa upp färgen med en gasbrännare.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-