Niklas Wernerheims Ceviche med feroce och rostad kokosolja
SEPTEMBER 2018 |
Niklas Wernerheim
Niklas har tidigare jobbat på Sjömagasinet, på tvåstjärniga restaurangen Ullassi i Italien och på PM och vänner i Växjö. Idag är han delägare i Papi och i Carib Kréol. Här visar Niklas hur du enkelt kan laga en karibisk rätt hemma.
Ingredienser:
Rostad kokosolja
2 dl kokos
2 dl matolja
1 nypa salt
Skal från 1 lime
2 st avokado
2 st rödlök
1 vitlöksklyfta
40 g saltad torsk
1 lime
Olivolja
Koriander
Habanero
Salt
peppar
Så här gör du:
Rosta kokosen gyllenbrun i ugnen.
Mixa kokosen med oljan och limeskalet i en mixer.
Vattna ur torsken i rinnande vatten i ca 20 min.
Gröp ur avokado och mixa med en gaffel.
Hacka vitlök, lök, koriander, torsken och sist hacka habaneron och tillsätt efter tycke. (Inte hela.)
Tillsätt lime och olivolja och smaksätt med salt och peppar.
Skär den färska fisken så tunt som möjligt och marinera i ca 20 min med limejuice, salt och olivolja.
Servera allt med frasig sallad, citronverbena och koriander samt lite hackad habanero.
Skiva fisken tunt och marinera den i lime och olja.
Forma en puck av ferocen och lägg en skiva ceviche ovanpå.