Joel Lindqvists Chokladmousse med vaniljpannacotta och yuzu

 

DECEMBER 2018 |
  Joel Lindqvist

Joel vann Kanal 5s Dessertmästarna 2014, kom på tredje plats i Årets Konditor 2017 och blev Årets Skånska Stjärna 2017. Nu driver han Mat- & chokladstudion i Malmö. Här visar Joel hur man enkelt kan laga en elegant dessert att imponera med på nyår.

Ingredienser:

Citrusgelé

  • 200 g juice från citrusfrukter (tex. citron, mandarin, yuzu.)
  • 15 g socker
  • 15 g honung
  • 3 st gelatinblad

Vaniljpannacotta med vit choklad

  • 5 dl grädde
  • 50 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 gelatinblad
  • 200 g vit choklad

Chokladmousse

  • 250 g mjölk
  • 2 st gelatinblad
  • 300 g mörk choklad
  • 500 g grädde

Så här gör du:

  1. Citrusgelé: Blötlägg gelatinet. Koka upp purén med socker och sirap. Ta av från värmen och tillsätt gelatinet. Fyll upp cirka en centimeter i ett glas och stoppa in i frysen.
  2. Pannacotta: Blötlägg gelatinet. Skrapa ur vaniljstången. Häll på grädde och socker och koka upp. Ta av från värmen, tillsätt gelatinet och rör ner i den vita chokladen. Låt pannacottan svalna till cirka 30 grader innan du häller den i glaset. Ställ tillbaka glasen i frysen och låt sätta sig.
  3. (Här kan man lägga ett lager kolasås som man kan köpa färdig)
  4. Mousse: Blötlägg gelatinet. Koka upp mjölken och tillsätt gelatinet. Häll över chokladen och rör ihop. Vispa grädden till mjuka toppar och blanda ner. Fyll upp som sista lager i glasen. Stoppa i frysen och ställ i kylen 24 timmar innan servering.
En doseringstratt underlättar om man ska laga till många personer.
Varje lager ska in i frysen, så man kan sprida ut det på två dagar.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-