Marie Skogströms Citrusfrukter i vinig kryddlag

DECEMBER 2013 |
  Marie Skogström

Den 2:a december korades Marie till Sveriges Dessertmästare av kanal 5, men det är bara toppen av isberget. För den som inte vet har Marie vunnit SM i desserter 2002, varit semifinalist i Årets kock flera gånger och kan både laga mat och desserter. Vi besökte Marie på Mat & Vin Slottsparken, som hon driver tillsammans med maken Peter, för att se hur man enkelt gör en rolig juldessert.

Ingredienser:

  • 2 dl socker
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl vatten
  • 3 st Stjärnanis
  • 1/3 st Vaniljstång
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 st Kanelstång
  • 1 nypa Saffran
  • citrusfrukter efter behag

Så här gör du:

  1. Koka upp lagen med kryddorna.
  2. Skala och skär citrusfrukterna i snygga bitar – inga vita hinnor kvar.
  3. Slå kryddlagen över frukterna och låt dra.
  4. Servera frukterna med glass i en fin skål.
Skär ut filéerna ur citrusfrukterna.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-